mamaplus

Alfa Diagnostica: Inteligența artificială va ajuta la recunoașterea pneumoniei cauzate de COVID-19. Și nu numai

-
//
01.09.2021

În timpul pandemiei COVID-19, medicii care analizează imagini radiologice sau CT ale cutiei toracice, s-au confruntat cu mai multe provocări majore: volumul enorm de muncă, asociat cu acesta, riscul crescut de descrieri eronate/incomplete ale imaginilor și chiar epuizarea emoțională la locul de muncă. Din păcate, experții din majoritatea țărilor lumii s-au confruntat cu aceste probleme.

Inteligența artificială vine în ajutor

Nu mai este un secret, faptul că inteligența artificială și tehnologiile de învățare automată au ajuns să facă față cu succes sarcinilor de analiză automată a imaginilor radiologice sau CT ale cutitiei toracice, cu viteză și precizie ridicate!

Pionierul și liderul mondial în acest domeniu este Radlogics, cu sediul în Boston (SUA), ale cărui soluții IT sunt utilizate în mod activ de radiologi în majoritatea clinicilor din SUA, precum și din Uniunea Europeană, India, China și Rusia.

Inteligența artificială de la Radlogics permite procesarea unui număr aproape nelimitat de imagini medicale, maximizând viteza și acuratețea muncii medicilor-radiologi și reducând semnificativ volumul de muncă pentru aceștia. Iar analiza unei imagini durează doar cîteva minute.

 În 2021, Alfa Diagnostica a devenit reprezentantul oficial al soluțiilor Radlogics în Republica Moldova. Mai mult de atât, acestea sunt accesibile atât pentru medici, cât și pentru pacienți.

Dreptul pacientului la o a doua opinie

 Având în vedere gravitatea situației COVID-19, este imperativ atât pentru medici, cât și pentru pacienți, să se asigure că radiografia toracică sau imaginea CT sunt descrise cât mai complet și corect posibil. De aici vine dorinţa, firească de altfel, şi dreptul pacientului de a avea o altă părere cu privire la descrierile imaginilor lor medicale.

Serviciu inovator

Ținând pasul cu tendințele mondiale și îndeplinind dorințele medicilor și pacienților, laboratorul medical Alfa Diagnostica a lansat un nou serviciu cu plată, pentru analiza automată a imaginilor radiologice sau CT ale cutiei toracice - radlogics.md.

Fiecare pacient, în doar câteva minute, poate primi un raport detaliat, care va conține o descriere detaliată a imaginii sale medicale. Trebuie doar să urmeze 2 pași simpli: să achite serviciul cu un card bancar și să încarce fișierul cu imagistica medicală de pe orice suport: CD-disc, stick USB sau direct din e-mail. În câteva minute, un raport detaliat va fi trimis la adresa sa de e-mail. Acest raport reprezintă o ”a doua opinie” a inteligenței artificiale.

Diagnosticul final este prerogativa medicului

Chiar dacă capacitățile inteligenței artificiale au atins deja o precizie ridicată (> 98%), raportul rezultat nu reprezintă un diagnostic clinic și decizia clinică finală este luată întotdeauna numai de către medic.

Citiți mai multe pe radlogics.md.

Alfa Diagnostica – companie de diagnostic, care include un laborator medical modern și o rețea de centre de prelevare a analizelor. Este parte componentă a unui holding, care include și Alfa Biobank – bancă de țesuturi și celule umane și Oncogene – serviciu oncologic de profilare genomică completă și personalizarea strategiilor terapeutice

Adresa: Laborator central - mun. Chișinău, str. N.Testemițanu, 21
Telefon: (+373 22) 82 44 44, 078 55 44 44
E-mail: info@alfalab.md
Facebook
SIte