Sarea este indispensabilă în bucătărie, însă consumul în exces al acesteia poate dăuna sănătății, spun specialiștii. Iată care sunt afecțiunile la care vă expuneți, atunci când consumați sare în exces.

Osteoporoza

Osteoporoza este afecțiunea cunoscută pentru faptul că reduce densitatea oaselor, asta înseamnă că oasele sunt mai expuse fracturilor și se pot rupe mai ușor. Atunci când consumi alimente foarte sărate, nivelul de calciu din oase este redus și implicit crește riscul de osteoporoză.

Obezitate

Sarea nu conține calorii, dar conține clor și sodiu. Legătura dintre sare și greutate este cauzată de nivelul de hidratare scăzut. Un nivel ridicat de sare din alimente produce sete. Așadar, dacă obișnuiți să consumați băuturi răcoritoare care conțin zahăr, numărul de calorii este mare de cele mai multe ori, iar aceste calorii se transformă în grăsime. Dacă asta se repetă zilnic, acest obicei poate duce la obezitate.

Hipertensiunea arterială

Aceasta fiind declanșatorul în cazul mai multor afecțiuni, inclusiv insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral. Persoanele care consumă multă sare sunt predispuse la hipertensiune.

Cancer la stomac

Cancerul este boala secolului și una dintre cele mai înfricoșătoare afecțiuni, de care foarte multă lume suferă. Cancerul la stomac are o rată foarte mare de mortalitate, iar această boală este asociată cu alimentația și cu consumul mare de sare. În general, mâncarea tip fast food este foarte bogată în sare și poate conține și alte substanțe nocive sănătății.

Astmul

Astmul este o afecțiune neplăcută și în unele cazuri poate fi fatală. Persoanele predispuse la astm ar trebui să reducă mult consumul de alimente prea sărate, pentru a-și îmbunătății calitatea vieții. Crizele de astm pot apărea în orice moment și poate surveni decesul dacă nu sunt tratate corect, de aceea una dintre măsuri este reducerea consumului de sare.