Chisturile mamare sunt formațiuni pline cu lichid care se dezvoltă în interiorul sânilor. Specialiștii spun că prezența unui chist mamar nu crește riscul apariției cancerului de sân, însă poate îngreuna treaba medicului atunci când verifică apariția altor noduli sau evoluția celor deja existenți.

Dacă știi că ai chisturi benigne, o dietă echilibrată va preveni agravarea acestora, dar și apariția simptomelor supărătoare.

Consumul regulat de alimente care conțin carbohidrați și grăsimi poate duce la apariția chisturilor mamare sau poate cauza mărirea acestora. Specialiștii recomandă consumul regulat de legume și fructe și mai puțin consumul de pâine, orez, cartofi și paste.

Nu sunt recomandate în cantități mari nici mezelurile sau carnea de porc, deoarece au un conținut ridicat de grăsimi.

Consumul prea mare de alimente și băuturi care conțin xantină duce la formarea chisturilor mamare. Xantina cauzează inflamații sau le agravează pe cele deja existente. Evită sau consumă cât mai rar cafeină, ceai negru și băuturi carbogazoase.