La sfârșit de an sunt atâtea treburi de făcut...Și cu regret, pentru a ne aduce în formă, nu avem suficient timp. Însă atât de mult ne dorim să arătăm superb și să ne lăudăm prietenelor cu noua rochie care ne stă perfect. Pentru cele mai ocupate reprezentante ale sexului frumos am selectat 4 diete, care permit să slăbiți în doar două săptămâni, ce au rămas până la Revelion. De data aceasta, cu siguranță le veți reuși pe toate și veți arăta uimitor în noua vestimentație!
4 diete pentru a arăta fantastic de Revelion
Pe de o parte, o dietă de două săptămâni în ajun de sărbătorile de iarnă – este o încercare grea pentru organism. Pe de alta – efectul rapid poate fi o motivație, pentru a revizui o dată și pentru totdeauna regimul alimentar și să vă alimentați echilibrat în anul care vine. În șa fel, în pragul altei sărbători nu veți avea nevoie de nici o dietă magică pentru a arăta superb!
Dieta de detoxificare bazată pe fructe
Tipul dietei: carbohidrați cu proteine
Rezultatele așteptate: 7-9 kg timp de 14 zile
Avantajele: Acest regim alimentar ”gustos”, care oferă un efect vizibil (inclusiv cosmetologic) de detoxificare bazat pe consumul unei cantități mari de produse vegetale și băuturi lactate.
Dezavantajele și riscurile: Această dietă nu se recomandă persoanelor care suferă de aciditate sporită la stomac și alergie. Mai mult, în sezonul rece, dieta respectivă este mult mai costisitoare și mai puțin variată.
Detalii despre dietă: Particularitatea dietei de detoxificare care durează două săptămâni constă în faptul, de a alterna zilele în care consumați carbohidrați (fructe) cu proteine (ouă, brânză, carne). Acest lucru ajută la evitarea riscului principal al mono-dietei cu fructe – malnutriția proteinică, care poate crea probleme în activitatea cardiacă și a vaselor sangvine.
În cazul dietei de detoxificare puteți consuma nelimitat apă plată și ceai verde, de asemenea este important să începeți ziua cu un pahar de apă pe stomac gol. Acest truc are un efect benefic asupra metabolismului. Pentru dieta de detoxificare sunt bune orice fructe, cu excepția merelor și bananelor. În sezonul rece, este bine să consumați diverse soiuri de mere, curmale, pere și pepene galben, citrice din roada nouă. De la consumul fructelor exotice cum ar fi: fructul pasiunii, pitaya și papaya, care presupun o transportare de durată, ar fi bine să renunțați, doar dacă acestea nu cresc acolo unde locuiți. Fără experiență, este dificil să apreciați calitatea acestor fructe. Mai mult, pentru a fi aduse la destinație într-o formă prezentabilă, fructele exotice delicate, de regulă, sunt culese verzi, iar acest lucru scade din proprietățile lor utile. De asemenea, produsele puțin cunoscute reprezintă o sarcină enormă pentru organismul care respectă dietă timp de două săptămâni.
Este important să începeți dieta cu o zi amestecată. Adică, la micul dejun să mâncați două albușuri de ou fiert, iar până seara să mâncați fructe câte doriți. Următoarea zi - este cea bazată pe consumul de proteine, care presupune limitarea alimentelor, însă puteți alege un meniu. În ziua când trebuie să consumați proteine se permite:
- 500 gr. de brânză de vaci sau 1 l. de chefir:
- sau 400 gr. de carne de pui fiartă sau preparată la abur+albușul unui ou;
- sau 200 gr. de carne de vită;
Această cantitate de brânză și carne trebuie divizată pentru 5 mese, iar dacă ați optat pentru carnea de pui, atunci de patru ori pe zi veți mânca produsul respectiv, iar o dată – albușul de ou fiert. Ambele feluri de carne pot fi servite cu salată de legume fără sare, stropite cu ulei de măsline sau suc de lămâie.
Ultima masă este recomandat să nu fie mai târziu decât cu 2 ore până la somn. Următoarea zi –este bazată pe consumul de fructe. După care alegeți meniul bogat în proteine. Și așa continuați timp de 14 zile!
Meniul aproximativ pentru o zi:
Ziua consumului de fructe
De dimineața, imediat ce vă treziți - un pahar cu apă;
Toată ziua – fructe (cu excepția strugurilor și bananelor) fără restricții;
Ziua consumului de proteine:
De dimineața, imediat ce vă treziți - un pahar cu apă;
Dejunul – 1 albuș de ou fiert;
Al doilea dejun – 50 gr. de carne de pui fiartă sau preparată la abur+o porție mică de frunze de salată, stropite cu ulei de măsline și suc de lămâie;
Prânzul – 15 gr. de carne de pui+o porție mică de frunze de salată cu un castravete și o roșie, stropite cu ulei de măsline și suc de lămâie;
Masa de la chindii – 100 gr. de carne de pui+frunze de salată cu un castravete și o roșie (cu o picătură de ulei de măsline și suc de lămâie );
Cina – 100 gr. de carne de pui +frunze de salată cu un castravete și o roșie (cu o picătură de ulei de măsline și suc de lămâie ) + un ceai din ierburi.
Dieta de două săptămâni bazată pe terci
Tipul dietei: monodietă
Rezultatele așteptate: 4-6 kg. timp de 14 zile
Avantajele: Această dietă are un efect major de curățare a intestinului, îmbunătățește aspectul pielii, permite evitarea senzației de foame și nu este costisitoare.
Dezavantajele și riscurile: dieta este foarte strictă, regimul alimentar nu este variat, sărac în proteine și grăsimi, poate avea un efect negativ asupra dispoziției și poate provoca slăbiciune. Nu se recomandă folosirea frecventă.
Detalii despre dietă: Dieta bazată pe terciuri - este o armă specială pentru doamnele, care vor să arate perfect de Revelion și sunt pregătite pentru sacrificii. Dieta bazată pe terci este foarte strictă și nu orice persoană o va putea respecta, chiar dacă în cele două săptămâni volumul de alimente nu are restricții. Astfel, va trebui să consumați doar un singur produs – terci, preparat pe apă cu puțină sare, fără zahăr și unt (o dată pe zi se permite să adăugați o lingură de ulei de măsline).
În schimb, puteți alege orice crupe doriți: cel mai bine s-au recomandat în acest sens crupe de hrișcă și ovăz. De asemenea se permite să consumați o dată pe zi trei fructe citrice mici (dacă nu sunteți alergică) sau mere și un pahar de iaurt alb cu gust neutru, fără zahăr și adaosuri.
Pentru a supraviețui, se permite să fermentați crupele, acestea fiind înmuiate în apă peste noapte. Această procedură eliberează substanțele nutritive și face ca terciul să fie asimilat integral. De asemenea, se permite să nu fierbeți crupele, ci să le opăriți cu apă clocotită, sau să alterați – o zi crupe fierte, alta – opărite.
În cazul dietei bazată pe terci se permite consumul nelimitat al apei, însă nu mai mult de 4 cești cu ceai verde sau din ierburi pe zi.
Meniul aproximativ pentru o zi:
Dejunul: un pahar cu apă sau ceai din ierburi fără zahăr;
Al doilea dejun: o porție de terci fiert din crupe de ovăz, un grapefrut sau portocală;
Prânzul: o porție de terci de ovăz cu o lingură de ulei de măsline;
Masa de la chindii: terci de ovăz cu felii de măr, ceai verde sau din ierburi;
Cina: terci de ovăz, un pahar (125gr) de iaurt cu prebiotice fără adaosuri.
Dietă cu supe de două săptămâni de la Fiona Kirk
Tipul dietei: echilibrată, cu mâncare obligatorie (supă)
Avantajele: această dietă diferă printr-un regim variat și chiar gurmand și presupune nu cele mai stricte reguli. Dieta este ușor de respectat, iar la dorință aceasta poate fi prezentă permanent în regimul alimentar.
Dezavantajele și riscurile: Dieta presupune alcătuirea bucatelor desinestătător, iar produsele folosite sunt scumpe.
Detalii despre dietă: Autoarea și nutriționist britanică Fiona Kirk și-a numit dieta ”Speeadway”. Adică, în opinia Fionei Kirk, respectând un regim de alimentație similar poți scăpa de kilogramele în plus la fel de repede, precum să te deplasezi din punctul A în punctul B fără ambuteiaje și semafoare. De asemenea, dieta Fionei Kirk este numită dieta cu supe deoarece, aceasta obligă persoanele să adauge zilnic în meniu supă, preparată cu restricții minimale: fără paste făinoase (macaroane, pesmeți), orez alb șlefuit și cu un conținut minim de legume care conțin amidon. Accentul la prepararea supelor se pune pe glucidele ”de durată” – fasole, mazăre, linte, porumb, orez brun.
Dieta cu supe are puține reguli, și acestea nu sunt stricte. Fiona Kirk este convinsă: dieta monotonă și cu restricții provoacă depresie și lipsește persoană de motivație de ași menține greutatea permanent. Experimentele nutriționiste desfășurate de Fiona Kirk au demonstrat, că dieta, care constă zilnic din cinci mese, moderate după volum și fără a fi numărate caloriile,permite slăbirea vizibilă în doar jumătate de lună.
Un bonus important al dietei cu supă care durează două săptămâni sunt cele 30 de minute de activitate fizică în fiecare dimineață – exerciții fizice sau mersul pe jos. Potrivit autorului, anume această combinație dintre alimentație și fitnes au un efect pozitiv asupra depunerilor de grăsime. Rolul principal de ”inamic”al depunerilor de grăsime, Fiona Kirk le-a oferit calciului, acizilor grași Omega-3 și carotenoidelor, care se găsesc în somon sau creveți.
Dieta respectivă permite și consumul de:
Fructe (până la 11.30 și separat de alte produse – deoarece astfel sunt asimilate integral);
Orice legume. Cele care conțin amidon și rădăcinile pot fi consumate doar după ora 18.00 și doar în cazul în care nu puteți să faceți sport de dimineață.
La cină trebuie să consumați trei legume diferite de mărime mică: frunze de salată (neapărat să mâncați o porție mare de salată cu supă la prânz și cină, dacă nu puteți sau nu vreți să găsiți trei legume diferite);
Orz, secară, hrișcă, ovăz – în supă sau sub formă de pâinițe;
Brânză de vaci și cașcaval moale de tip feta;
Orice carne fără grăsime (de preparat la grătar, de pe carnea de pui de înlăturat pielea);
Pește roșu de mare, păstrăv și crustacee;
Se permite consumul de apă plată (nu mai puțin de 1,5 litri pe zi), ceaiuri din ierburi, de dimineață – sucuri fresh;
Meniul aproximativ pentru o zi:
Dejunul – fructe sau cocktayl de fructe;
Al doilea dejun – bețe de țelină și pâiniță din ovăz;
Prânzul – bulion transparent din carne de vită cu orz + o porție mare de frunze de salată;
Masa de la chindii – pâine Borodino cu ou tocat;
Cina – carne de miel curățată de grăsime cu mirodenii la grill + un ardei gras, o roșie și broccoli sau o porție de frunze de salată.
Dietă germană de două săptămâni bazată pe consumul de proteine
Tipul dietei: bogată în proteine
Rezultatele așteptate: 5-7 kg
Avantajele: grație porțiilor bogate de proteine, pauza dintre mese este mai ușor suportată.
Dezavantajele și riscurile: Această dietă strictă este cu un volum limitat de carbohidrați și grăsimi. Regimul alimentar presupune doar trei mese pe zi (iar în zilele fără brânză la dejun, de facto două mese pe zi).
Detalii despre dietă: Există două versiuni ale dietei respective: prima a fost elaborată de către savanții Institutului de Alimentație din Germania de Vest, iar a doua versiune – presupune un regim alimentar moderat și combinația dintre mâncărurile bogate în proteine cu o cantitate modestă de fibre, tradiționale pentru bucătăria germană și porțiile mici de carbohidrați.
După componență, această dietă de două săptămâni amintește de renumita dietă japoneză de 14 zile, cu diferența fundamentală, care prevede în regimul alimentar al dietei germane înlocuirea peștelui și a cârnei de pui cu carne de vită preparată la grătar. De asemenea, dieta germană permite pe lângă consumul de legume cum ar fi morcovul și varza prezente și în dieta japoneză, prezența spanacului și a roșiilor, iar la dejun în fiecare a treia zi se permite consumul brânzei de vaci săracă în grăsimi.
Legumele o dată pe zi sunt stropite cu o lingură de masă de ulei de măsline, iar consumul apei plate este nelimitat.
Meniul aproximativ pentru o zi:
Dejunul: o ceașcă de cafea neagră+pesmeți din pâine neagră+200 gr. de brânză de vaci (fiecare a treia zi);
Prânzul: două ouă fierte+o porție mare de roșii proaspete+măr
Prânzul: o bucată de carne preparată la grătar+o porție mare de salată verde.
4 reguli ale unei diete în ajun de Revelion:
1. Restricțiile alimentare trebuie să dureze nu mai mult de 14 zile.
2. Perioada dietei nu trebuie să coincidă cu o situație de stres, cum ar fi sarcini enorme la serviciu, planificarea unei călătorii cu familia peste ocean sau un maraton-shopping. Planificați luna decembrie în așa fel, încât să vă ajungă timp pentru toate grijile, și pentru dietă.
3. Alegând un regim sau altul de alimentație, nu scăpați mesele din timpul zilei. Cu regret, nici o dietă nu va da rezultate, dacă veți sta flămândă toată ziua, iar seara veți consuma toate produsele destinate unei zile întregi. Este foarte important să divizați volumul zilnic de produse pentru toată ziua cu pauze egale între dejun, prânz și cină.
4. Dieta nu trebuie să să încheie pe 31 decembrie. În ultima zi a anului nu trebuie să vă limitați în bucate, în caz contrar, veți începe anul cu consumul de alimente în exces.Preferabil să finalizați dieta cu 2-3 zile până la noaptea dintre ani.