Cine nu-şi doreşte ca timpul să nu lase amprente asupra corpului şi a minţii? Iată că există plante medicinale care te ajută să-ţi păstrezi tinereţea cât mai mult posibil.

mamaplus

Ceaiul alb. Datorită cantităţii mari de catechine pe care le conţine, ceaiul alb este considerat cel mai puternic antioxidant. El este cunoscut pentru proprietăţile sale de a reduce semnele îmbătrânirii premature şi de a proteja sănătatea, deoarece ajută la evitarea apariţiei bolilor prin efectul său stimulant asupra sistemului imunitar. Ceaiul alb se serveşte sub formă de infuzie: o linguriţă de ceai la o cană de apă, lăsată la infuzat 5-8 minute. 

Ceaiul verde. Este un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer. Ceaiul verde conţine diferiţi antioxidanţi, printre care menţionăm vitaminele A, C şi E, seleniu, melatonină, coenzima Q10, betacaroten şi flavonoizi. Însă elementul cel mai important din ceaiul verde, sunt catechinele, care sunt flavonoizi puternici. Pe baza acestor argumente se poate afirma că ceaiul verde poate încetini procesul de îmbătrânire. Cea mai bună modalitate de a consuma ceaiul verde este sub formă de infuzie, o linguriţă de ceai la o cană de apă. Lăsaţi la infuzat între 2 şi 5 minute.

Ceaiul de rozmarin. Se spune că rozmarinul are capacitatea de a încetini procesele de îmbătrânire, îmbunătăţind starea pielii şi a creierului. Beneficiile sale în cazul tulburărilor neurologice îl recomandă pentru prevenirea problemelor cauzate de boli grave precum Alzheimer sau demenţă. Rozmarinul se poate folosi atât sub formă de infuzie (o linguriţă de plantă se lasă la infuzat într-o cană de apă caldă) sau ca macerat, iar în acest caz, planta se lasă în apă la temperatura camerei peste noapte, dimineaţa se strecoară şi se bea.

Sursa