Blugii evazați au fost creați în anii ’60 de către creatoarea de modă Mary Quant. În anii ’70, această piesă vestimentare se găsea deja în dulapul oricărei persoane. Atât femeile, cât și bărbații au adoptat acest stil aflat pe val la vremea respectivă. Nimeni nu se putea feri de acest articol vestimentar.
Cu cât pantalonii erau mai evazați, cu atât stilul persoanei care îi purta era mai îndrăzneț. În plus, culorile vii și aplicațiile nebunești erau cât se poate de populare. Chiar și în ziua de azi, acestea simbolizează îndrăzneală și stil. Desigur, existau și blugi evazați unicolori sau confecționați din velur reiat în loc de denim.
Există două reguli de bază când vine vorba de moda blugilor evazați care te ajută să îi porți cu încredere și stil:
- De preferat ar fi să optezi pentru platforme sau încălțăminte cu talpă ortopedică, ca să nu prinzi marginile blugilor în tocuri. Dacă nu porți tocuri, tivul se va târâi pe pământ și pantalonii nu se vor așeza așa cum ar trebui.
- În același timp, felul în care te îmbraci în partea de sus contribuie la obținerea unui look perfect cu blugi evazați. Bluza trebuie să aibă mânecile strâmte pentru a nu încărca ținuta. Cămășile cu mânecile largi și cu mult material distrag atenția de la pantaloni și nu arată bine.
Cum porți blugii evazați în funcție de silueta pe care o ai?
Croiala clasică arată perfect pe doamnele și domnișoarele cu picioarele subțiri. Poți să porți acești pantaloni strâmți de la coapse până la genunchi cu încredere, fără să îți faci probleme. Acest model arată perfect pe femeile înalte și slabe.
Femeilor scunde și robuste le recomandăm blugii evazați fără buzunare. Buzunarele din față și din spate creează un efect vizual nefavorabil care te face să pari și mai plinuță.
Din același motiv, dacă ai șoldurile mai proeminente, este bine să eviți materialele cu diverse modele și să optezi pentru blugi închiși, unicolori care se potrivesc siluetei tale.