mamaplus

Cum să alegi mărimea potrivită la haine? Recomandări care îți fac viața mai ușoară la cumpărături

-
//
23.03.2022

Există câteva articole vestimentare de bază pe care le cumpărăm mai des și chiar dacă avem experiență, s-ar putea ca uneori să mai dăm greș. Specialiștii recomandă să nu cumpărăm haotic, ci să alegem brandurile care ne plac cel mai mult, iar din acest punct misiunea va fi mult mai ușoară. Dacă nu reușești să faci asta, atunci apelează la câteva trucuri care îți vor fi foarte utile în timpul unei ședințe de cumpărături.

Cum să alegi tricourile

Din păcate, măsurile diferă de la un brand la altul, astfel că un tricou M al unui brand ar putea fi foarte diferit de un tricou de aceeași măsură al unui alt brand. Cea mai bună modalitate este să probezi și să fii atentă la aceste detalii.

  • Mânecile tricoului trebuie să ajungă până la jumătatea brațului, dacă sunt mai lungi de atât tricoul este prea mare, iar dacă sunt mai scurte tricoul este prea mic.
  • Cusăturile de la nivelul umerilor trebuie să se potrivească perfect umărului și să nu depășească această zona.
  • Tricoul trebuie să fie cu câțiva centimetri mai lung de nivelul taliei.

Cum să alegi un sacou

Cea mai simplă modalitate de a testa un sacou este să te „îmbrățișezi” singură purtând sacoul. Sacoul nu trebuie să-ți limiteze mișcările și să îți poți cuprinde cu ușurință coatele. În același timp, trebuie să simți o rezistență ușoară, altfel sacoul este prea mare.

Cum să alegi o rochie

Atunci când cuperi o rochie clasică cu o croială strânsă pe corp trebuie să fii atentă la cusăturile de la nivelul umerilor. Ar trebui să fie perfect drepte pe corp, iar materialul să nu formeze cute. Rochia este prea strâmtă dacă materialul formează pliuri în partea din față a fustei și în zona bustului. În cazul unei rochii de tip A, talia rochiei ar trebui să se situeze în zona taliei tale natuale.

Cum să alegi o bluză

În momentul în care cumperi o bluză trebuie să acorzi atenție celei mai late zone a corpului, fie că este vorba de bust, umeri sau talie. Materialul dintre nasturi nu trebuie să se întindă din cauza tensiunii. La fel ca în cazul tricoului, cusăturile mânecilor din zona umerilor nu trebuie să coboare mai jos de nivelul umerilor.

Cum să alegi o cămașă

În cazul cămășilor este necesar să fii atentă la mai multe detalii în același timp.

  • Gulerul cămășii trebuie să atingă gâtul, dar fără să te strângă.
  • Dacă îți întorci capul și gulerul se întoarce cu el, înseamnă că ai ales o mărime prea mică. În mod ideal, ar trebui să încapă două degete între gât și gulerul închis până la ultimul nasture.
  • Mânecile nu trebuie să fie atât de strânse încât să poți vedea forma brațelor sub ele, ci ar trebui să fie lejere și să formeze valuri.
  • Când îți îndoi brațele, manșetele nu ar trebui să se ridice mai mult de doi centimetri de la nivelul încheieturilor.

Cum să alegi pantalonii din stofă

Pantalonii de costum de mărimea potrivită ar trebui să fie strânși pe picior numai pe partea superioară a pulpelor, în timp ce partea inferioară trebuie să fie lejeră.

Pentru a descoperi dacă ai ales măsura potrivită, încearcă să bagi două degete între betelia pantalonilor și talia ta.

Un alt mod de a testa este să te așezi pe scaun în cabina de probă și să bagi degetul mare sub betelie. Dacă reușești, înseamnă că ai ales mărimea potrivită și că poți băga o cămașă în pantaloni fără să creezi presiune la nivelul abdomenului.

Privește cu atenție buzunarele din față – nu ar trebui să formeze cute și pliuri când stai în picioare.