Vîrful părului uscat considerabil strică impresia asupra coafurilor. Vîrfurile se despică și dau un aspect neîngrijit. Pentru că adesea se taie părul din cauza acestor despicături, ceea ce este deosebit de neplăcut celor care încearcă să-l crească. A merge la coafor – nu reprezintă singura opțiune în această situație. Cum se poate reduce la minim numărul de vîrfuri despicate și cum se pot revigora capetele uscate?

Vîrfurile părului uscate: îngrijirea corectă și tratamentul

De ce părul se despică și cum să evitați asta

Cauza pentru care părul este uscat și se desfac vîrfurile de multe ori se află în degenerarea structurii firului de păr. Să deteriorăm structura părului nu este atît de dificil: scăderea temperaturaturii, duritatea apei și apa cu clor din piscine, aranjarea părului la temperaturi înalte ale ustensitelor, soarele – nici pe departe nu e o listă completă a factorilor care afectează structura firului de par.

Încercați pe cît posibil să vă apărați de influiența acestor factori. Instalați un filtru special pentru apa de la robinet sau adăugați oțet de mere. O lingură de esență poate atenua un litru de apă cu clor. Protejați părul de temperaturile extreme și lumina directă a soarelui, folosind obiecte de acoperit capul speciale și „de vară", acestea sunt produse de majoritatea brandurilor profesionale - de exemplu, Keune, Kerastase, Matrix, Revlon. Dacă este posibil, adunați părul în gîță sau coc, utilizați pentru aceasta elastice moi și nu strîngeți parul este foarte strîns.

Încercați să folosiți cît mai puțin posibil foenul pentru păr și alte dispozitive „fierbinți". Experții recomandă folosirea acestora maximum de 2-3 ori pe săptămînă. Nu neglijați această regulă, chiar dacă folosiți opțiuni și solțuții cu protecție termică: aerul cald ridică mătreața, face ca părul să devină mai pufos și sensibil la influența factorilor nefavorabili, precum și dur și indisciplinat.

Pentru a evita acest efect, împărțiți părul în fîșii și uscați fiecare fîșie în parte cu uscătorul pe care îl dețineți, ținînd foenul la o distanță de 20-25 cm. Ar fi ideal, dacă aerul suflat va avea temperatura camerei. Dacă dispuneți de timp, se recomandă să uscați părul în mod natural. Periați părul înainte de al spăla, firele umede este de preferat să fie desfăcute cu ajutorul degetelor.

Utilizați produse special concepute pentru îngrijirea părului. Obiectivul lor principal - recuperarea maxim-posibilă a firelor de păr și menținerea aspectului sănătos. Componente care alcătuiesc aceste produse sunt siliconul, „beau” cuticula, oferind părului un aspect îngrijit.

Vîrfurile părului uscate: îngrijirea corectă și tratamentul

Dar nu vă așteptați la un miracol: atunci cînd structura este deja deteriorată, produsele cosmetice ajuta doar la îmbunătățirea aspectului părului. Oricum va trebui să mergi la coafor. Recurgeți la acest lucru nu mai des decît este necesar, nu mai des decît o dată la o lună și jumătate și cereți  să vi se taie nu mai mult de un centimetru. Cel mai bun este „foarfecele fierbinte”, care parcă „sigilează” și nu mai lasă vîrfurile să se despice.
 
Spălați părul corect

Încercați să spăla părul, cel puțin o dată la două zile. Este bine, în cazul în care șamponul va conține pH neutru, producatorii, de obicei, specifică acest lucru pe ambalaj. La fel de bine ar fi să conțină ingrediente hidratante: proteine ​​de mătase, unt de shea și ulei de argan, keratina, aminoacizi.

Alegeți un șampon care este potrivit părului dv. Nu utilizați, de exemplu, un șampon pentru păr gras dacă ai părul normal sau uscat. Acest lucru nu va produce nici un beneficiu: părul nu va rămîne curat, dimpotrivă, el va deveni mai murdar datorită stratului lipidic afectat. Dacă nu este cu putință să reduceți frecvența de spălare, utilizați șampon fiziologic – acesta este proiectat pentru scalpul sensibil și conține un agent de curățare moale.

Timp de cinci-zece minute înainte de spălarea părului masați scalpul cu ulei. Se potrivește orice tip de ulei – de nucă de cocos, de brusture, de măsline, de susan, de dovleac, de cînepă, de muștar. Cu ajutorul unui pieptene dispersați-l uniform pe lungimea părului și mai ales pe vîrfuri. Cîteva minute mai tîrziu curățați părul.

Apa în care vă spălați părul, ar trebui să fie caldă. Este destul de simplu să determinați temperatura potrivită: scalpului ar trebui să îi fie confortabil. Apa prea fierbinte distruge stratul lipidic și afectează starea de sănătate a părului, acesta devine uscat și fragil. Apa prea rece poate perturba fluxul de sînge și provoacă căderea părului.
Înainte de a aplica șampon, asigurați-vă că ați udat tot părul: componentele produselor de curățat afectează mai puternic, dacă sunt aplicate pe părul uscat. Înainte de a aplica șamponul, acesta se în mîini - astfel concentrația de detergenți va fi mai mică, dar cu toate acestea șamponul nu va deveni mai puțin eficace. Puteți să utilizați un flacon special, rămas de la spumă, sau un dozator de săpun.

Dacă aveți părul lung și nu îl aranjați cu ajutorul unor produse și echipamente speciale, puteți să acordați o atenție deosebită doar primelor zece centimetri, acestă porțiune devine grasă și murdară cel mai rapid. Restului i-ar fi suficient spuma care va curge peste el prin spălare.
Și folosiți-vă cu regularitate de agenții de condiționare. Acestea conțin componente speciale care „închid” despicăturile firelor de păr.

Vîrfurile părului uscate: îngrijirea corectă și tratamentul
 
Păr sănătos - vîrfuri sănătoase

Păr sănătos - primul pas pentru vîrfuri sănătoase. O dată sau de două ori pe săptămînă aplicați măști și folosiți balsamuri la fieare spălare. Acest lucru este necesar în special în cazul în care aveți vîrfuri despicate Restructurarea înseamnă regenerarea structurii firului de păr. Se aplică pe toată lungimea părului, evitînd rădăcinile, dacă în instrucțiuni nu este indicat acest lucru.

Dacă utilizați cosmetică produsă în condiții de casa, atunci încercați să pregătiți o mască-șampon pentru tratarea părului în mod independent. Se amestecă două gălbenușuri de ou, două linguri de vodcă sau de coniac, o lingură de iaurt. Folosiți „cocktail-ul" rezultat în loc de/sau după șamponul cumpărat: această compoziție poate spăla părul, sau poate fi lăsat pe vîrfuri asemeni unei măști.

Părului vopsit îi va fi foarte util șamponul din pîine neagră uscată: 200 g de crustă de pîine se scufundă în apă caldă pentru o zi, stoarceți lichidul rămas prin tifon, se adaugă un gălbenuș de ou și se amestecă bine. Cu cît componentele sunt mai puține, cu atît mai ușor va fi să spălați părul de acest conținut, iar pentru pregătirea acestui șampon este ideal să folosim un blender. Clătiți doar cu apă caldă, astfel încît să nu se întărească gălbenușul.