mamaplus

Trei reguli importante pentru femeile care vor să aibă un păr sănătos și mătăsos

0
//
22.09.2021

Cu siguranță, fiecare femeie își dorește o podoabă capilară sănătoasă și își face griji atunci când este lipsită de vigoare sau cade excesiv. Tocmai de aceea, este necesar să ai grijă la rutina zilnică de îngrijire și să urmezi câteva recomandări elementare. Care sunt ele află în cele ce urmează.

Ce să NU faci dacă vrei să ai un păr sănătos?

Îți coafezi părul ud

Răbdarea este esențială, mai ales când vine vorba de coafare. Dacă părul tău este încă umed nici nu ar trebui să îți treacă prin minte să îl expui la instrumente de styling. Așteaptă ca acesta să fie uscat măcar în proporție de 70% înainte de a-l coafa. Altfel riști să îl deteriorezi!

Îți periezi părul ud fără a folosi un produs leave-in

Indiferent de textura părului tău, este important să folosești un produse leave-in (fie sub formă de balsam, spray sau cremă). Sau un pieptene cu dinți rari. Nici într-un caz nu este o idee bună să îți periezi părul când acesta este încă umed. Un produs leave-in acționează asemeni unui tratament. Lasă părul moale, ajută la descurcarea lui și oferă nutrienți care îl întăresc și îl fac mai elastic.

Neglijezi sănătatea scalpului

Un lucru pe care multă lume nu îl realizează? Un scalp sănătos este esențial pentru un păr mai puternic și mai strălucitor. Așa că oferă-i atenție și o îngrijire specială. Cel puțin o dată pe săptămână ar trebuie să folosești un produs special conceput pentru curățarea scalpului. Un pas care face diferența pentru părul stresat şi supraîncărcat cu produse de styling şi reziduuri.

Factorii nocivi precum căldura, frigul sau substanțele chimice, sunt predispuși să încalce bariera protectoare a scalpului, penetrând pielea. Acesta reacționează, prezentând inflamații, roșeață, mâncărimi și tensiune.