mamaplus

Ți-au apărut pete roșii după epilare? Cele mai bune remedii pentru ameliorarea iritațiilor

-
//
15.07.2022

În special vara, observăm că după epilare se formează mici pete roșii, ca niște puncte, în locurile unde au fost rădăcinile firelor de păr. Acest lucru se datorează porilor deschiși din cauza căldurii. Iritațiile după epilare pot apărea indiferent de metoda folosită pentru îndepărtarea firelor de păr nedorite. Pielea sensibilă este în special expusă riscului de iritație cutanată, însă orice tip de piele se poate confrunta, la un moment dat, cu o asemenea iritație. Pielea ta nu ar trebui să fie roșie și iritată mai mult de câteva minute, iar dacă durează mai mult, încearcă unul dintre remediile de mai jos.

Fă-ți un dus rece sau aplică comprese cu gheață 

Dacă trebuie să mergi la un eveniment în ziua în care te-ai epilat și nu poți masca nicicum iritația cu ajutorul hainelor, încearcă compresele cu gheață sau un duș rece. Când intră în contact cu apa rece, pielea se răcorește instantaneu, iar senzația de mâncărime dispare. Mai mult decât atât, porii se închid și iritația devine mai puțin vizibilă.

Prepară o pastă din pulberea de aspirină

Dacă iritația este într-o zona sensibilă precum muchia piciorului sau axilă, poți folosi aspirină pisată pentru a accelera procesul de vindecare. Aspirina are proprietăți antiinflamatoare, care calmează senzația de mâncărime/ usturime de la nivelul pielii, grăbind totodată procesul de vindecare. Pisează câteva capsule de aspirină, amesteca-le cu apă și aplică pasta obținută pe zona cu probleme.

Folosește Hamamelis

Hamamelis are proprietăți astringente și antiseptice care pot ajuta la calmarea și prevenirea erupțiilor cutanate. Înmoaie un tampon de bumbac în extract pur de hamamelis și aplică pe zona afectată de până la trei ori pe zi.  

Poți apela și la oțetul de mere

Oțetul de mere este un alt antiseptic natural. Înmoaie un tampon de bumbac în oțet de mere și aplică-l pe zona inflamată de până la trei ori pe zi pentru a accelera vindecarea și a preveni infecția.  

Aplică ovăz 

Și ovăzul conține substanțe antiinflamatoare și are capacitatea de a calma iritațiile cutanate. Poți pune tărâțe din ovăz în cada plin cu apă, pentru ca apoi să îți faci o baie relaxantă, care va contribui la vindecarea iritațiilor de la nivelul pielii. De asemenea, poți prepara o pastă din tărâțe de ovăz și apă, pe care să o aplici pe zonele cu probleme.

Poți încerca și esențial de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai poate calma, de asemenea, pielea recent epilată cu ceară. Este mai probabil ca uleiul să înfunde porii în prima sau la două zile după epilare, așa că apelează la acest remediu pentru iritațiile persistente sau care se formează târziu. Ar trebui să diluați uleiul esențial de arbore de ceai cu un ulei vegetal, cum ar fi uleiul de măsline sau de nucă de cocos, înainte de a-l aplica pe piele. Adaugă 10 picături de ulei vegetal pentru fiecare 1 picătură de ulei de arbore de ceai. Testează uleiul pentru alergii, adică pune pe braț o cantitate mică de produs. Dacă nu există nicio reacție în 24 de ore, ar trebui să îl poți folosi.

Dacă pielea este extrem de dureroasă zile întregi sau sângerează, atunci ceva nu este în regulă. Consultă-te cu medicul dermatolog dacă pielea nu se vindecă de la sine. Anumite afecțiuni subiacente sau anumite tratamente pe care le iei pot fi de vină.