mamaplus

Știai că, în unele cazuri, apa micelară necesită clătire? Recomandările dermatologului Irina Batîr

0
//
07.04.2021

Apa micelară este un lichid destul de simplu care conține micele - formațiuni chimice care au o structură foarte specială ce le permite să atragă apa și uleiul, fiind astfel foarte bune pentru curățare. Apa micelară poate curăța în profunzime machiajul, chiar și pe cel rezistent la apă, precum și mizeria sau uleiurile de la suprafața pielii, fără să îți afecteze tenul. Totuși, apa micelară nu întotdeauna poate fi lăsată pe piele, chiar dacă pe etichetă deseori găsești propoziția: „nu cere spălare”, susține dermatologul Irina Batîr.

Citește atent eticheta produsului:

  • Apă micelară pe bază de poloxameri (Poloxamer 184, Poloxamer 188, Poloxamer 407). Apa micelară cu asemenea ingrediente nu cere spălare, căci nu irită pielea.
     
  • Apă micelară pe bază de ingrediente naturale din substanțe superficial active (Lauryl Glucoside, Coco Glucoside). Aceste componente nu irită pielea, dar este recomandat să spălăm fața!
     
  • Apa pe bază de emulgatori clasici (PEG, PPG) în combinație cu substanțele ce se dizolvă (Hexylene Glycol, Propylene Glycol, Butylene Glycol , și altele). Dacă rămân pe piele aceste componente pot usca și irită pielea.

Cum alegi apa micelară potrivită pentru tenul tău?

Este recomandat să te orientezi spre produse comercializate de branduri cunoscute și disponibile, de preferat, în farmacii. Un lucru important de reținut în privința ingredientelor este că o listă mai scurtă de ingrediente înseamnă un produs mai simplu formulat, deci mai sigur pentru ten.

Potrivit dermatologului Irina Batîr, dacă te confrunți cu erupții acneice frecvente, este bine să alegi o apă micelară pentru ten sensibil, pentru a atenua efectele astringente ale produselor antiacneice din rutina ta.