mamaplus

Specialiști în dermatologie: „Aceste alimente duc la îmbătrânire, acnee sau rozacee”

-
//
25.11.2020

Recomandarea unei alimentații sănătoase pacienților face parte nu doar din prevenția celor mai frecvente afecțiuni, ci și din susținerea unui stil de viață sănătos. Dacă fructele care conțin antioxidanți sau legumele cu betacaroten sunt indicate într-o dietă pentru o piele sănătoasă, există o serie de alimente care pot afecta pielea.

Alimentele bogate în zahăr

Specialiștii consideră că alimentele care conțin zahăr pot afecta pielea, cauzând acnee sau alte afecțiuni precum rozacee.

Dr. Nicholas Perricone, specialist în dermatologie, susține că, în urma digestiei, zahărul contribuie la îmbătrânire, la declanșarea acneei sau a rozaceei.

Relația dintre dietă și acnee este confirmată și de un studiu publicat în „Journal of the American Academy of Dermatology”. Cercetătorii precizează că o alimentație bogată în zahăr poate cauza exacerbarea acneei. Pentru o piele sănătoasă, aceștia recomandă o dietă bogată în acizi grași Omega-3, antioxidanți, vitamina A, zinc și fibre.

Grăsimile trans

Același dermatolog atrage atenția că grăsimile procesate precum grăsimile trans, uleiul vegetal sau uleiul de rapiță pot cauza inflamații în corp și pot afecta astfel și pielea. Aceste inflamații generează enzime care dăunează colagenului și elasticității pielii, cauzând riduri sau alte afecțiuni.

Alimentele cu risc în alergii

Acneea sau alte afecțiuni ale pielii pot fi semnul unei alergii alimentare. Cei mai frecvenți alergeni alimentari sunt glutenul și produsele lactate. În cazul erupției acneei, medicii recomandă să se evite aceste alimente pentru a sesiza dacă o alergie alimentară este cauza acneei.

Alimentele care favorizează bacteria candida

Această bacterie se poate dezvolta în tractul digestiv și poate cauza acnee și alte inflamații ale pielii. Consumul de dulciuri susține bacteria, însă ea poate fi combătută printr-un consum ridicat de legume.

Alimentele care afectează digestia

O digestie bună datorată unei alimentații sănătoase are un efect pozitiv și în sănătatea pielii. Specialiștii recomandă astfel o dietă bogată în fibre, consumul de fructe și legume care să ajute la reglarea tranzitului intestinal. Nu este recomandat un consum ridicat de dulciuri sau carbohidrați.