Zilele de vară sunt cu adevărat mult așteptate și frumoase, însă nu pentru toată lumea. Soarele, mersul la piscină sau la mare sunt factori care pot afecta pielea şi părul. Probabil că ai observat şi tu că vara este anotimpul în care îți cad mai multe fire de păr decât de obicei. Te-ai întrebat de ce? Ei bine, factorii care provoacă pierderea firelor de păr sunt nenumărate. Însă, ca să poți ține un control asupra problemei, vezi  în continuare care sunt principalele cauze.

Soarele

Oamenii tind să se expună soarelui de vară perioade mai lungi, aceasta fiind prin urmare principala cauză a pierderii firelor de păr. Razele ultraviolete ale soarelui pot deshidrata, usca şi decolora podoaba capilară. În plus, părul uscat este mai fragil, motiv pentru care se rupe mai uşor. Pentru a preveni această problemă, protejează-l prin purtarea unei pălării sau cu protecție împotriva căldurii.

Clorul

În timpul verii, părul este expus la substanțe chimice din piscine, cum ar fi clorul, prea adesea, care poate provoca deteriorarea părului. Clorul conține proprietăți chimice care usucă firele de păr de la rădăcină şi afectează producția de sebum, provocând subțierea şi uscarea şuvițelor. O soluție ar fi aplicarea de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos pe păr pentru a-l proteja şi a-l menține hidratat.

Mătreața

Este cunoscut faptul că mătreața se agravează odată cu căldura. Dacă este lăsată netratată, mătreața poate provoca mâncărimea şi inflamația scalpului, ducând la pierderea temporară a părului. Recomandat este să se folosească un şampon antimătreața în lunile de vară.

Perierea părului umed

Părul intră în contact cu apa mult mai des vara, fie în piscină sau mare, fie te prinde ploaia ori îl speli. Însă sunt multe persoane care îl piaptănă cât este umed, lucru care nu este recomandat, deoarece creşte riscul de subțiere şi rupere. Foloseşte un şampon care întăreşte rădăcinile şi reduce căderea podoabei capilare.