Anumite alimente, consumate în mod regulat, pot contribui la subțierea părului şi, implicit, la căderea sa. Deşi acest lucru apare frecvent la bărbați, şi femeile se pot confrunta cu această problemă. Medicamentele, factorii hormonali, stresul sau expunerea la compuşi chimici se numără printre factorii care pot influența procesul de pierdere al firelor de păr. De asemenea şi anumite mâncăruri din alimentația zilică pot contribui considerabil în acest proces. 

Un studiu realizat anul trecut şi publicat în revista „Nature” a descoperit că alimentele grase, consumate regulat, cum ar fi: carnea procesată, produsele de patiserie, brânza grasă sau alimentele prăjite, pe lângă faptul că le pot provoca probleme celor cu colesterolul crescut, pot contribui şi la căderea părului. Specialiştii au remarcat că dieta bogată în grăsimi „nesănătoase‟ poate epuiza celulele foliculilor de păr şi poate perturba ciclul de creştere normal al părului, arată bestlifeonline.

Ce să consumi pentru a avea un păr mai sănătos?

La polul opus, specialiştii recomandă alimente care conțin grăsimi „sănătoase‟ pentru organism, prezente în alimente, precum: somon, nuci sau avocado. De asemenea, potrivit Healthline, pentru a avea un păr sănătos şi puternic, este important să consumi: carne slabă, fasole şi alte leguminoase în detrimentul celor bogate în grăsimi „nesănătoase‟. De asemenea, se recomandă consumul de alimente bogate în vitamine şi în minerale, în special cele care conțin: Vitamina C, Vitamina D şi Fier.

Pe lângă dietă, potrivit Healthline, combaterea stresului şi investiția într-un şampon şi într-un balsam de calitate contează enorm. În plus, masarea scalpului, pentru doar patru minute pe zi, poate îngroşa părul şi îi poate simula creşterea.