Brusc, părul nu mai poate fi coafat, se electrizează și are un aspect neprezentabil? Vă ajută să reîntoarceți frumusețea părului o mască hidratantă bună pentru păr.
Opinia precum că doar părul uscat are nevoie de elemente nutritive și hidratare, este greșită. Indiferent de tipul de păr pe care-l aveți, în lipsa unei îngrijiri adecvate, cuticula fiecărui fir de păr devine poroasă. În rezultat – brusc, părul nu mai poate fi coafat, se electrizează și are un aspect neprezentabil. Vă ajută să reîntoarceți frumusețea părului o mască hidratantă bună pentru păr.
Măștile și balsamurile din magazin: cât valorează oare?
Femeilor contemporane le este mai comod să cumpere o mască pentru păr din magazin decât să o prepare singură în condiții casnice după o rețetă populară. O gamă variată de produse specifice poate fi găsită în orice supermarket, nici măcar nu va trebui să alergați la un butic de comercializare a cosmeticii sau farmacie. Însă, întrebarea este: cât de benefice vor fi aceste măști și balsamuri pentru părul dumneavoastră?
Fără conservanți, această mască s-ar fi alterat înainte de a ajunge pe rafturile magazinului. Fără coloranți și aromatizanți, cumpărătoarele ar fi probabil îngrozite de aspectul și mirosul produsului. Este clar, aceste produse nu pot fi numite benefice.
De multe ori, producătorii își atrag clienții invocând calitatea ecologică și naturală a produsului lor. Nu vă prindeți în capcana reclamelor – uleiurile esențiale, extracte prețioase și fiertura din ierburi se conține în ambalaj într-o cantitate mizerabilă, iar efectul benefic asupra părului dumneavoastră este puțin probabil. Evident, asta în cazul în care nu vorbim despre soluțiile de salon costisitoare și pe care nici pe departe fiecare femeie nu și le poate permite.
De asemenea, nu este cazul să limitați îngrijirea părului la obiceiul de a utiliza balsam. Balsamul înmoaie părul, ușurează pieptănarea lui, coafarea, însă, nu are niciun efect de tratare, chiar dacă conține extract de merișoare sau ulei de shia.
Măștile preparate în condiții casnice, însă, pe baza componentelor naturale vor avea un efect inestimabil asupra părului dumneavoastră, sănătate și frumusețe.
Regulile de bază pentru prepararea și utilizarea măștilor pentru păr pregătite acasă
Măștile pentru păr se prepară exclusiv pe bază de apă caldă. Apa clocotită va diminua semnificativ efectul multor componente benefice. Cum ar fi de exemplu – argila, acidul acetilsalicilic, mierea și altele. De asemenea, ingrediente de bază pot fi covăseala, coniacul, smântâna, zerul de lapte și uleiul vegetal.
Componentele măștilor naturale încep să acționeze deja peste o oră. Și dacă aveți posibilitatea, lăsați masca să acționeze pe timp de noapte, iar dimineața spălați și uscați părul.
Nu se recomandă aplicarea măștilor hidratante la rădăcină – părul va deveni foarte gras. Repartizați masca pe toată lungimea părului, o atenție sporită acordați capetelor.
Măști pentru părul gras
Pentru părul gras, măștile hidratante se prepară în baza piureului de tomate, covăseală sau argilă albastră.
Mască pentru păr pe bază de tomate
Două roșii mari se dau prin rozătoare, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline și ½ pahar de suc de morcov.
Conținutul se amestecă bine, se aplică pe păr și se lasă să acționeze 20 de minute. Se spală cu o cantitate mare de apă.
Mască pentru păr din argilă albastră și coniac
Dizolvați argila albastră în apă cadă până obțineți un conținut asemănător cu smântâna grasă. Adăugați 2 linguri de coniac sau spirt obișnuit. Amestecați, aplicați pe păr și înfășurați-l cu peliculă alimentară. Spălați părul peste jumătate de oră.
Măști pentru păr normal și uscat
Părul normal și gras poate fi hidratat cu ajutorul uleiurilor vegetale. Ulei de măsline, susan, floarea-soarelui, palmier - luați oricare, ceea ce aveți la îndemână. Puteți folosi uleiul de cocos, însă, el va trebui încălzit înainte de utilizare – untul tare de cocos nu va putea fi uns pe firele de păr.
Mască de păr din măsline
100 de grame de ulei de măsline se amestecă cu 2 gălbenușuri de ou și se întinde pe păr. Se lasă peste noapte, dimineața părul se spală cu apă caldă și fără șampon.
Mască nutritivă din ceapă
Curățați și radeți trei cepe, adăugați 3 linguri de ulei de măsline, amestecați insistent.
Aplicați începând de la jumătatea lungimii părului. Spălați masca după 10 minute, ulterior, pentru a scăpa de miros, clătiți părul cu oțet de mere dizolvat – 2 linguri de oțet și 2 linguri de apă caldă.
După prima aplicare a măștilor este puțin probabil să vedeți și efectul. Pentru ca masca hidratantă pentru păr preparată în condiții casnice să aibă efect trebuie să urmați un curs întreg de proceduri. Aplicați măștile naturiste pe păr de 2-3 ori pe săptămână. Așa părul dumneavoastră va fi întotdeauna sănătos, strălucitor și luminos.