Una din procedurile non-invazive cu efecte în profunzime asupra celulitei este masajul cu ventuze de silicon. Acestea au înlocuit între timp ventuzele clasice din sticlă și sunt ușor de folosit. Masajul cu ventuze din silicon foloseste vacuum-ul creat în interiorul ventuzei pentru a elimina toxinele din piele şi muşchi, stimulând circulația sangvină şi pe cea al limfei (un lichid ce conține reziduuri celulare). Pentru a fi cât mai eficient împotriva celulitei, specialiştii recomandă circa şapte şedințe de masaj cu ventuze, de cel puțin 30 de minute fiecare.
Cum se face? Plasează, pur şi simplu, ventuza din silicon peste zona de celulită, apasă uşor baza pentru a crea un vid şi deplaseaz-o cu mişcări circulare, pe suprafața vizată, timp de câteva minute pe zi. Ce este grozav în cazul ventuzelor este că le poți folosi oriunde pe corp.
Poți viza anumite zone, cum ar fi fundul, coapsele şi burta, şi poți lucra strict pe acestea, lucru pe care o dietă este mai greu să-l facă. Atunci când vacuum-ul este aplicat pe suprafața pielii, presiunea inversă determină celulele de grasime care formează celulita să se despartă. Este stimulată circulația sângelui, iar grăsimile şi toxinele sunt eliminate odată cu limfa.
Deşi te poți aştepta să vezi o piele mai fină după aproximativ trei săptămâni de utilizare a unei ventuze pentru celulită, nu considera că acest masaj este singura soluție a problemei tale. El lucrează asupra efectelor şi nu asupra cauzelor celulitei, care pot fi multiple: predispoziția genetică, dezechilibrul hormonal sau proasta circulație.
De ce funcționează?
În medicina tradițională chineză, afecțiunile sunt considerate a fi cauzate de o stagnare sau blocare a fluxului de energie. În mod specific, celulita poate fi rezultatul unei circulații proaste a sângelui, a problemelor limfatice, a retenției de lichide şi a dezechilibrelor hormonale. Masajul cu ventuze îți pune, aşadar, sângele în mişcare şi reduce acumularea de lichid, aşa că este o tehnică aproape perfectă pentru diminuarea aspectului celulitei. Prin utilizare repetată, aspirația distruge celulita şi schimbă textura pielii cu una mult mai fină.
- Aplică un ulei de corp sau o cremă pe zona pe care doreşti să o tratezi. Făcând acest lucru, va fi mult mai uşor să mişti ventuzele.
- Aşază ventuza pe zona de tratament, apasă şi eliberează!
- Glisează ventuza folosind mişcări circulare. Poți încerca, de asemenea, să o mişti înainte şi înapoi.
- Continuă mişcarea timp de cel puțin 15 minute!
- Repetă de cel puțin trei ori pe săptămână!
- Organizează-te astfel încât să ajungi la sesiuni zilnice de 10 minute de masaj cu ventuze.
- Ai grijă ca acest masaj să nu fie, însă, prea intens, deoarece poate cauza şi învinețiri ale pielii.
Pentru a stabili o forță potrivită de aspirație, nu împinge ventuza prea tare la început: pielea ta trebuie să se obişnuiască cu tratamentul. Dacă simți că doare, este prea multă presiune inversă. Eliberează ventuza şi ia-o de la capăt, cu o intensitate mai mică!