Este posibil ca o cremă hidratantă să înghețe? Ce produse pot dăuna grav pielii? De ce are nevoie pielea pe timp de iarnă? 

Îngrijirea pielii iarna: adevăr și minciună

În timpul iernilor geroase, asupra pielii influențează mai mulți factori externi, având nevoie de o îngrijire profundă. Frigul este problema principală, care duce la  deshidratarea pielii, reducând elasticitatea și determinând uscarea. Iarna pielea devine mult mai sensibilă și mai uscată decât vara. Trebuie să ținem cont de acest lucru atunci când alegem produsele cosmetice. 

Îngrijirea de bază

Cremele protectoare și calmante  reprezintă soluția ideală pentru îngrijirea de bază a pielii. Componentele vegetale împiedică apariția roșeții și iritației, elimină disconfortul (întinderea, uscarea și pruritul), au efect emolient și antioxidant.  Iarna, de asemenea, e bine să faceți de 1-2 ori pe săptămână măști hidratante pentru ten, gât și decolteu. Nu evitați mersul la salon pentru anumite proceduri: cele mai recomandabile sunt măștile pentru restabilirea lipidelor și sporirea imunității pielii.   

Curățarea

În timpul rece renunțați la gelurile și spumele de curățare, pentru că dezechilibrează balanța pielii. Folosiți un lăptișor hidratant pentru înlăturarea machiajului, care nu usucă și nu afectează  stratul hidrolipidic al pielii.  

Citiți componența

Produselor de îngrijire pe timp de iarnă trebuie să conțină vitamina C (influențează benefic asupra sistemului sangvin), vitamina A (hrănește pielea), extrasele vegetale (preîntâmpină iritația și reacțiile alergice). Atrageți atenție  ca acestea să conțină substanțe uleioase, care reduc sensibilitatea pielii, reduc uscăciunea și sporește funcțiile protectoare.

Îngrijirea pielii iarna: adevăr și minciună

De ce are nevoie pielea?

Pentru a asigura confortul în timpul rece, nu uitați că în timpul rece pielea are nevoie de  hidratare și protecție. 

Nu utilizați dimineața loțiune pentru tonificarea pielii (în special, spirtoase) – spirtul determină uscarea ei.  Crema care reprezintă baza machiajului trebuie să conțină 25% apă, adică trebuie să fie o emulsie „apă în ulei”. Dar și cremele consistente se recomandă să fie aplicate cu 30 minute înainte de ieșire. Există un mit că apa din piele îngheață dacă este ger, ceea ce afectează celulele epiteliale.  Mitul este mit doar parțial, temperatura pielii omului viu nu poate să cadă până la zero, dar pe piele se pot forma cristale de gheață, care se percep ca  înroșire, prurit, exfoliere. 

Pentru pielea grasă și combinată

Pentru  acest tip de piele nu sunt recomandate cremele consistente. Pielea grasă depășește problemele legate de frig cu ajutorul diferitor soluții cu textură de gel, având componente cu efecte antiinflamatoare. 

Îngrijirea pielii iarna: adevăr și minciună

Sursa