Se poate să obții un corp tonifiat  și să arzi surplusul de grăsimi prin metode destul de accesibile și acceptabile chiar dacă ești o personă mai puțin activă. Poți slăbi chiar stînd în fața televizorului. Aceasta nu e o minune, ci e vorba de procedura de  miostimulare.

Angela Tocarciuc, esteticiană la salonul Vivi Spa, ne-a dezvăluit totul despre această procedură și despre efectele ei miraculaose.  

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc Ce este electrostimularea sau miostimularea?

Electrostimularea sau miostimularea este o procedură bazată pe folosirea  impulsurilor electrice de intensitate redusă,  pentru restabilirea  funcționării țesuturilor, în cazul dat al mușchilor care nu funcționează normal.

Miostimularea este cunoscută de mult timp. Era utilizată în calitate de procedură electrofiziologică pentru a acționa asupra nervilor și mușchilor afectați, precum și asupra tesutului muscular neted al pereților organelor interne.

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc Care este principiul de funcționare al electrostimulării?

Electrostimularea seamănă un pic cu gimnastica pentru cei leneși – beneficiarul nu se mișcă, iar mușchii lucrează.  Totuși activitatea fizică și contracțiile sub influenta impulsurilor electrice sînt  lucruri diferite. Aceste 2 tipuri de acțiuni nu se pot substitui una pe alta. Orice efort fizic – la serviciu sau acasă, plimbatul sau exercițiile fizice speciale  nu includ toate grupurile de mușchi – pentru că aceasta nici nu e necesar. Dar în timpul miostimulării se activează toatre structurile excitabile – celulele musculare striate și netede. Fibrele nervoase transmit excitația „sus” – la centrele din creier și „jos” – spre organe, în acest mod reacționează pereții vaselor mari și se deschid capilarele de rezervă. Un astfel de „atac major” permite dezvoltarea și stimularea  chiar și a mușchilor mai mai puțin activi sau a mușchilor slăbiți sau a celor care se lucrează mai greu.

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc Ce efecte are electostimularea?

Datorită acțiunii diferitor programe, putem îmbunătăți circulația sangvină  și asigura o bună funcționare a ganglionilor limfatici, putem crește metabolismul. Toți acești factori contribuie la reducerea celulelor adipoase. Astfel crește tonusul muscular, iar dacă beneficiarul dorește, putem mări volumul unui mușchi.

Recomandări pentru miostimulare: mușchi slăbiți și piele flască, celulită, kilograme în plus, tulburări ale circulației periferice și circulației arteriale, insuficiență limfovenoasă. Trebuie de remarcat că 45 de minute de electrostimulare este echivalentul a 3 ore de alergat în sală, ceea ce nu înseamnă că poți renunța la exercițiile fizice sistematice.   

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc Care sînt contraindicațiile procedurii?

Contraindicații:

  • afecțiuni ale sistemului circulator;
  • predispunere spre hemoragii;
  • tulburări ale sistemului circulator mai mare de stadiul II;
  • insuficiență renală și hepatică;
  • tumoare;
  • graviditate;
  • tuberculoză activă a plămînilor și a rinichilor;
  • tromboflebită  (în zona de acțiune);
  • calculi la rinichi, vizică biliară sau urinară  (în caz de acționare în zona abdomenului și zona inferioară a spatelui);
  • afecțiuni intraarticulare acute;
  • procese inflamatoare acute;
  • infecții cutanate acute în zona de acțiune;
  • implant cardiostimulator;
  • hipersensibilitate la impulsurile electrice.

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc Este recomandabilă electrostimularea  după naștere:

Miostimularea – este o procedură de neînlocuit pentru femeile care au devenin mămici. Nici o altă procedură  nu va fi la fel de eficientă. În primul rînd, în timpul sarcinii, femeile duc un mod pasiv de viață, se mișcă puțin, adaugă în greutate,   iar mușchii se atrofiază. Restabilirea tonusului muscular e un proces foarte complicat. Pentru aceasta trebuie de mers regulat la sală, de respectat un regim alimentar, penru care e nevoie de mult timp și putere, de care femeia care a devenit recent mamă nu dispune. Iată de ce, în acest sens, e bene-venită miostimularea. Însă trebuie de respectat  termenele de începere a procedurii.

  • Prețul unei proceduri: 200/220 de lei.
  • Durata procedurii: 30/45 de minute.
  • Se recomandă 10 proceduri.

Pentru a obține rezulate excelente, e bine de combinat  miostimularea  cu proceduri de masaj și de împachetare.  

Proceduri de întreținere: 2-3 ori pe lună.

Electrostimularea. Interviu cu specialistul Angela Tocarciuc

«VIVI Spa»

www.vivispa.md

R. Moldova, mun. Chisinau, str. Socoleni, 17/1

Tel: 022 85 84 87, 022 85 84 86, 060 85 84 86.