mamaplus

Dr. Diana Munteanu-Covila, despre cele mai bune metode de înlăturare a ridurilor din jurul buzelor

-
//
05.07.2021

Ridurile peribucale radiale sunt printre cele mai frecvente forme și dau mari bătăi de cap, în special femeilor. Cutele care apar deasupra buzelor mai sunt numite și „cod de bare”. Ele sunt provocate de mușchii orbicularis oris – care se contractă frecvent la vorbire, sărut, cântat și sunt catalizate de pierderea elastinei si a colagenului din țesuturi. Există și alte cauze ale apariției acestor riduri cum ar fi predispoziția genetică, iar unii factori comportamentali precum fumatul accelerează adâncirea lor (prin menținerea buzelor, în mod repetat, într-o anumită poziție). Medicul dermatolog Diana Munteanu-Covila de la clinica Estetic-Sana ne dezvăluie secretele terapiilor pentru ridurile peribucale.

mamaplus

Expunerea excesivă la soare, vânt sau frig, fără a-ți proteja pielea cu un factor de protecție, de asemenea duce la îmbătrânirea prematură a tenului și apariția ridurilor. Structurile de colagen și de elastină sunt distruse de radiațiile ultraviolete.

Deshidratarea pielii – dacă uiți să bei apă sau să aplici cremele hidratante în mod regulat, duce și ea la apariția ridurilor în jurul gurii. Pielea deshidratată adâncește cutele deja existente și favorizează apariția altora noi.

În mod cert, ridurile din jurul buzelor sunt inestetice și oferă tenului un aspect îmbătrânit. Apariția acestora poate fi întârziată renunțând la obiceiurile nocive și alimentându-ne corect. Produsele bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele de pădure, broccoli sau morcovul, stimulează producția de colagen și elastină, iar pielea își păstrează aspectul tânăr o perioadă mai îndelungată. Dacă nici aceste metode nu salvează situația, apelează cu încredere la procedurile cosmetologice:

mamaplus

Tratamentul cu neuroproteina botulinică constă în injectarea unui preparat, în doze mici, în regiunea ridurilor peribucale radiale. Astfel, prin blocarea parțială a musculaturii din acea zonă, pielea este pusă în repaus și încrețirea ei (ridul) nu se mai produce.

Altă metodă de tratament este blanșarea cu acid hialuronic – tehnică unică de injectare pentru corecția ridurilor fine. Are loc introducerea superficială a unui gel special cu acid hialuronic în zona papilară a dermei, în locurile unde apar ridurile. Scopul acestei proceduri este de întindere a ridurilor și de stimulare a formării colagenului.

O metodă mai nouă este șlefuirea cu laser fracțional pentru pielea ridată. Această tehnică utilizează raza de laser, care este capabilă să pătrundă prin suprafaţa pielii până în cele mai adânci straturi, stimulând rapid formarea ţesuturilor tinere. Astfel se produce înlocuirea pielii din jurul buzelor cu o piele fină și fără riduri.  

Un alt tratament revoluționar cu un avantaj decisiv, fără restricții la anotimp, este terapia cu radiofrecvență fracționată (RF) și microneedling. Tehnologia este bazată pe livrarea radiofrecvenței prin micro-ace direct în dermul reticular, fără efect termal asupra epidermei. Leziunea fracționată controlată în dermul adânc stimulează producția de colagen, elastină și acid hialuronic.

mamaplus

Gama variată de tratamente ce pot fi aplicate, anulează orice scuză ca să mai porți riduri în jurul buzelor! Programează-te acum la consultație pentru un plan de tratament personalizat la clinica Estetic-Sana.

Clinica Estetic-Sana este un complex modern care combină un număr imens de proceduri de întinerire, cele mai eficiente și progresive în medicina estetică, tratamente complexe în acnee, cicatrici, cuperoză, toate tipurile de epilare definitivă, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, remodelare corporală. Clinica dispune de aparataj modern, inclusiv 7 aparate de laser performante pentru toate inestetismele. 

Adresa: Chișinau, str. Alexandru Cel Bun 108/1
Telefon: (+373 22) 23 29 62, 0692 63 873
E-mail: estetic-sana@mail.ru
Facebook
Instagram

Site