Este bine știut faptul că tenul are de suferit în perioada rece a anului, pentru că devine destul de uscat din cauza factorilor externi cum ar fi vântul, încălzirea centralizată sau dușurile fierbinți. Tocmai de aceea, dermatologii recomandă să vă exfoliați pielea cel puțin o dată pe săptămână. De regulă, pielea își regenerează în mod natural celulele o dată pe lună, dar o dată cu trecerea timpului, acest proces încetinește, iar celulele moarte rămân la suprafața pielii, împiedicând dezvoltarea celor noi.

Tocmai de aceea, este necesar să-i acordați pielii atenția cuvenită și să îndepărtați celulele moarte cu regularitate. În continuare, vă prezentăm câteva rețete simple, convenabile și eficiente pentru hidratarea și regenerarea pielii.

  • Pasați un morcov în blender, amestecați sucul cu o cremă hidratantă, apoi aplicați-o pe mâini, picioare și față. Puteți să faceți acest lucru înainte a face baie. La final, clătiți cu apă din abundență.
     
  • Specialiștii susțin că, deseori, coatele reprezintă una dintre cele mai neglijate zone ale corpului, însă ar trebui să le acordați aceeași importanță ca și celorlalte zone.Ce se poate face? Tăiați o lămâie în jumătate și masați zeama în pielea de pe coate. Lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, apoi îndepărtați-o cu ulei de bebeluși.
     
  • De asemenea, se poate recurge la un amestec al unei linguri de miere cu două migdale măcinate și o lingură de zeamă de lămâie. Aplicați această mască pe față în fiecare săptămână, iar la final clătiți cu apă caldă.
     
  • Piureul obținut dintr-o felie de papaya vă ajută să tratați pielea. De ce? Pentru că papaya conține papaină, o enzimă care dizolvă uleiurile din piele și îndepărtează celulele moarte.