Păr lung, frumos și sănătos! Este nu doar un obiect de mândrie, dar și invidie. Părul lung este o frumusețe de neprețuit pentru o femeie și este simbolul feminității.
Părul lung și des vorbește despre sănătatea organismului, despre puterea feminină.
Nu este suficient, ca părul să fie doar lung. Părul lung, dar uscat, fără luciu și cu firele despicate sau o cosiță subțire – reprezintă un tablou trist.
De aceea, părul lung desigur este un rezultat al unei munci asidue.
În primul rând, trebuie să tratați părul și să-l feriți de orice proceduri dăunătoare. În al doilea rând, să preveniți despicarea firelor, care strică aspectul părului, iar frezarea permanent a capetelor va reduce la zero toate eforturile în vederea creșterii părului.
Dacă vă cade părul, trebuie să acordați o atenție deosebită acestei probleme, să vă întăriți podoaba capilară și să stimulați creșterea noilor foliculi. Și în final să accelerați creșterea părului.
Astfel, pentru început trebuie să creați condiții benefice pentru creșterea părului. Trebuie să saturați organismul cu vitaminele și microelementele necesare, îmbogățindu-vă regimul alimentar cu legume, fructe, verdeață, brânză de vaci, ouă, fructe de mare, nuci și semințe. Începeți să administrați componente active și complexe de vitamine și minerale. Consumați nu mai puțin de 2 litri de apă pură pe zi.
Încetați să vă distrugeți părul prin vopsirea lui, uscarea cu feonul sau îndreptarea cu ajutorul plăcii. Dacă v-ați pus scopul să creșteți un păr lung, trebuie să evitați utilizarea acestor dispozitive. Alegeți produse cosmetice, care se potrivesc tipului de păr, renunțați la șamponurile agresive cu silicon și produse pentru fixarea părului (fixativ, spumă, gel).
Profilaxia despicării firelor de păr.
Alegeți accesorii inofensive pentru păr și perii din materiale naturale.
Spălați părul cu grijă, în apă curată și caldă, alegeți șamponuri și balsamuri moi și inofensive. Niciodată nu pieptănați părul ud, nu-l frecați cu prosopul, mai bine e să nu-l atingeți deloc.
Protejați-vă părul de soarele fierbinte și de geruri. Dacă capetele firelor de păr s-au despicat, frezați-le cu foarfeca fierbinte.
Măști pentru părul despicat – pe bază de ulei, chefir ș.a.
Întărirea părului și lupta cu căderea lui. Părul lung și des provoacă majorarea presiunii asupra rădăcinilor,de aceea este foarte important să întăriți părul, în caz contrar poate începe căderea în masă a părului.
Căderea părului în cele mai multe cazuri este provocată de stres, oboseală și ritmul de viață. Relaxarea, meditația și bucuria de viață vor rezolva nu doar problema căderii părului. De asemenea, pentru întărirea părului este benefic masajul pielii capului cu ajutorul degetelor. Faceți masaj pe pielea scalpului zilnic, atent, puteți folosi uleiul de brusture sau recină, uleiuri eterice, sarea de mare. Măștile cu aloe, tinctură de ardei roșu, ceapă.
Accelerarea creșterii părului. Când veți rezolva problemele și veți crea condiții benefice pentru creșterea părului, puteți accelera acest proces până la 2-2,5 cm în fiecare lună. Fluxul sanguin la nivelul scalpului intensifică alimentarea foliculilor și stimulează creșterea părului.
Circulația sanguină la nivelul scalpului intensifică efectul masajului, despre care am vorbit anterior, și a măștilor – cu muștar, tinctură de ardei roșu, scorțișoară, ceapă și ghimbir. Clătiți părul cu infuzie de urzici, romaniță sau rădăcină de brusture, însă de dorit nu imediat după ce v-ați spălat capul, ci când părul un pic se va usca. Cu o îngrijire respectivă a părului, veți putea obține rezultate maxime, oferite de natură – o creștere rapidă a părului și o desime maximală. Toate acestea însă, necesită depunerea unui efort în acest sens.