După o vară cu temperaturi ridicate și expunerea la razele ultraviolete, tenul are nevoie de un alt tip de îngrijire. Schimbările, precum pielea uscată, exfolierea, apariția acneeii și pigmentației, apar în urma scăderii temperaturilor și nivelului de umiditate în aer. Potrivit cosmetologului Daria Goroșenco, există câțiva pași esențiali care nu pot lipsi din rutina zilnică a fiecărei femei.
Potrivit specialistei în cosmetologie, odată cu venirea sezonului rece este necesar să schimbăm produsele cosmetice, însă vom urma aceiași pași de îngrijire, precum curățarea tenului, exfolierea și hidratarea. O facem treptat și alegem produsele cu grijă, în dependență de tipul tenului. În primul rând, vom opta pentru o cremă hidratantă mai consistentă și cu protecție solară mai redusă.
La fel, se recomandă folosirea un ser pentru a oferi tenului toate componentele de care are nevoie, precum acidul hialuronic, antioxidanții, vitaminele, colagenul, elastina. Dacă e vorba de un ten acneic, se va opta pentru produsele care îndepărtează inflamațiile și reglează sebumul.
Exfolierea și hidratarea pielii
Un alt aspect important, în această perioadă, e exfolierea. În urma expunerii la razele ultraviolete, corpul nostru a acumulat un surplus de celule moarte pe care trebuie să le înlăturăm. Mai mult, după lunile de vară, tenul poate deveni deshidratat, în special cel gras. În acest context, vom opta pentru măști de hidratare, seruri cu acid hialuronic, procedurile la salon cu oxigen hiperbaric. Dacă nu vom hidrata tenul acum, acesta va fi predispus uscării, senzațiilor de usturime și sensibilitate în timpul temperaturilor mai joase.
În același timp, nu uităm de îngrijirea buzelor care se usucă tot mai des toamna. Le hidratăm, zilnic, cu balsamuri care conțin uleiuri și acid hialuronic.
La fel, pentru rezultate rapide și cât mai vizibile, oferim o atenție sporită întregului organism. Un produs indispensabil, pentru hidratare, e apa. Zilnic, putem opta pentru 30 ml/kilogram.
Tot pentru sănătatea noastră, nu uităm de vitamine, microelemente, precum vitamina C în combinație cu calciu și magneziu. Urmează o perioadă mai dificilă pentru organismul nostru, iar vitamina C este un antioxidant foarte puternic care va stopa procesele de îmbătrânire, iar în rezultat vom avea un ten mai tânăr, liftat și hidratat.
Procedurile cosmetologice în salon în combinație cu metodele manuale
Tot în această perioadă, putem reveni și la procedurile cosmetologice realizate în salon care au fost interzise în timpul verii. Vom efectua peelingurile mai profunde, procedurile de aparataj, mezoterapie, biorevitalizări.
Nu uităm și de metodele manuale. Este foarte important ca toate procedurile injectabile și de aparataj să fie combinate cu masajul. În acest fel vom lucra cu mușchii care reprezintă carcasa pielii. Când îmbinăm rutina zilnică cu metodele manuale și cu cele de salon, atunci obținem rezultate spectaculoase și de lungă durată.