mamaplus

Cât de bine este să pui pastă de dinți pe coșul care tocmai ți-a ieșit pe față?

-
//
24.11.2021

Unul dintre obiceiurile care, cu părere de rău, s-a infiltrat în rutina de frumusețe a multor femei, este folosirea pastei de dinți ca soluție urgentă care ar usca rapid coșurile. Deși aceste femei spun că trucul chiar funcționează, specialiștii atrag atenția că pasta de dinți poate avea efecte negative asupra pielii.

„Deși pasta de dinți va usca coșul, poate lăsa și pielea iritată, descuamată, roșie și uscată. Este important de știut că majoritatea pastelor de dinți conțin ingrediente precum bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, alcool, mentol și carbonat de calciu, care vor irita pielea și chiar o vor arde, în funcție de cât timp lăsați pasta de dinți pe față", avertizează medicul dermatolog Sunirmal Sarkar.

Pe de altă parte, portalul Healthline precizează că mentolul din pastă creează mici înțepături care, în unele cazuri, pot reduce temporar durerea și umflarea, dar nu există dovezi solide că este 100% eficient.

Chiar dacă iritarea feței poate fi evitată, există și alte posibile reacții negative, cum ar fi provocarea mai multor coșuri. Pasta poate deteriora pielea din cauza ingredientelor sale agresive, deci cel mai bine este să recurgeți la alte metode, cum ar fi măștile naturale pentru a reduce dimensiunea coșurilor.

Dacă doriți să scăpați de un coș enervant, puteți recurge la uleiul de arbore de ceai și puteți aplica o cantitate mică în zona afectată. Face o mare diferență în ceea ce privește dimensiunea și roșeața, recomandă Australian Journal of Dermatology.

De asemenea, puteți începe cu o rutină de curățare a feței, astfel încât erupțiile să dispară. Desigur, trebuie să vă spălați zilnic pe față și să îngrijiți tenul cu produse speciale.

În cele din urmă, este important de menționat că, într-adevăr, pasta de dinți ar putea ajuta la uscarea și micșorarea coșurilor, dar utilizarea sa regulată poate avea consecințe grave asupra pielii.

Există produse specifice pentru fiecare zonă a corpului, astfel încât experimentarea nu este o opțiune bună. Reacțiile pot varia de la o persoană la alta.