Pe lângă produsele cosmetic special concepute pentru părul creț și ondulat, este necesar ca femeile cu acest tip de podoabă capilară să urmeze câteva reguli de îngrijire zilnică. Rezultatele vor apărea în timp, dacă vei avea grijă să creezi o rutină. Află în continuare ce reguli ar trebui să le respecți ca să te bucuri de bucle superbe.

Spală părul des, dar nu în fiecare zi

Multe persoane greșesc spălând podoaba capilară zi de zi. Asta duce la îngrășarea firului de păr, privând scalpul de uleiurile naturale care-l mențin sănătos. Dacă vei spăla părul, mai ales pe cel creț, în fiecare zi, strălucirea sa va dispărea. Spală-te pe cap la 2 zile, iar dacă chiar nu poți fără să speli părul în md cotidian, măcar folosește o zi șampon și balsam și a doua zi doar balsam!

Folosește șamponul (conditionerul) potrivit

Produsele pe bază de ghimbir și extract de măslin și cele ce folosesc tehnologie cu micro-ioni oferă hidratarea și flexibilitatea de care părul creț/ondulat are nevoie. E știut faptul că în acest tip de păr uleiurile naturale pătrund mai greu.

Clătește părul cu apă rece

Ultima clătire e indicat să fie făcută cu apă rece, doarece aceasta închide cuticula, iar părul tău va fi strălucitor după uscare.

Usucă părul în mod natural

Când ai timp, ar fi bine să lași părul să se usuce în voie. Dacă folosești uscătorul, setează-l la cea mai mică viteză. Astfel, vei evita deteriorarea firelor de păr.

Nu agresa podoaba capilară

Dacă părul e îmbibat cu apă, după spălare, o să ai tentația să îl ștergi hotărât cu un prosop. Renunță la acest obicei! Folosește, în schimb, un tricou mai vechi din bumbac 100% pentru a absorbi apa. Învelește părul în acest tricou și presează ușor.

Folosește un pieptene lat cu dinți rari

Peria nu e indicată în cazul părului creț din simplul motiv că va separa buclele și părul se va electriza ușor. Un pieptene lat, cu dinții mai rari e soluția. Acesta va descurca, în primul rând, părul în partea de jos, apoi și în partea de sus.

Hidratează părul

În cazul părului ondulat/ creț, e nevoie de o hidratare suplimentară. Utilizează, așadar, în mod regulat balsam bun sau în plus un balsam de tip leave-in, ori săptămânal o mască suplimentară pentru hidratare. Hidratarea ține în frâu electrizarea, iar coafura nu va fi afectată de schimbările de umiditate.

Tunde-te în trepte

Părul ondulat are nevoie de stratificare mai mult decât părul drept. În lipsa acestor trepte/straturi, părul se va pleoști și buclele se vor lăsa.

Utilizează o față de pernă din satin

O față de pernă din satin/mătase va reduce considerabil frecarea, iar părul tău nu se va mai deteriora și nici electriza atât de ușor.