Cu părere de rău, foarte multe femei se confruntă cu creșterea lentă a firelor de păr, cauzele principale fiind stresul, produsele cosmetice necorespunzătoare sau alimentația. Dacă totuși ai eliminat factorii negativi, însă podoaba ta capitală pare că nu adaugă niciun centimetru, încearcă metodele de mai jos care s-au dovedit a fi foarte eficiente.
Masează scalpul
Masajul la nivelul scalpului stimulează circulația sangvină locală și grăbește astfel creșterea firului de păr. Cinci minute de masaj zilnic te vor ajuta și în ceea ce privește creșterea părului, dar și să reduci stresul, un factor care favorizează căderea și deteriorarea lui. Dacă apelezi și la un ulei de cocos pentru acest masaj (de două-trei ori pe săptămână, înainte de baie), rezultatele vor fi cu atât mai bune și mai rapide. Uleiul de cocos tratează și hidratează, întărind firul de păr și protejând vârfurile de fenomenul de despicare.
Perie mai des
Multe dintre noi ne periem părul doar dimineața și atunci pe repede-înainte, considerând că părul trebuie pieptănat doar ca să nu ieșim ciufulite din casă. Ei bine, se pare că un păr periat (blând!) mai des crește mai repede. Folosiți o perie care să maseze blând scalpul și să nu electrizeze/agreseze firul de păr!
Ia suplimente pentru păr
Ne place să recunoaștem sau nu, alimentația joacă un rol important în aspectul părului. Mâncăm sănătos, avem un păr mai sănătos și mai frumos. O alimentația dezechilibrată ne privează de vitaminele și mineralele care sunt esențiale inclusiv pentru păr. Dacă știi că nu mănânci ce trebuie și vrei să-ți crească părul mai repede, atunci trebuie să apelezi la suplimente care să-i asigure hrana potrivită. Interesează-te și de suplimentele cu biotină și colagen!
Renunță la elasticul de păr
Prinderea permanentă a părului cu un elastic care mai este și prea strâns nu te ajută să-ți crească părul mai repede, așa cum se credea acum două decenii. Dimpotrivă, îi slăbește rădăcina, îl rărește. Îl sufocă, după cum spun stiliștii. Prin urmare, este recomandat să folosim elasticul de păr cât mai rar și să-l înlocuim cu alte accesorii de păr cum sunt clamele, agrafele sau cleștii de păr. Dacă e musai cu elastic, măcar ai grijă să nu fie o coadă prea strânsă.
Exfoliază
Da, ai citit bine! Exfolierea este o etapă de îngrijire esențială și pentru păr, nu doar pentru ten și corp. Ceea ce trebuie să exfoliem este scalpul. Odată pe lună, poți folosi un produs special pentru așa ceva sau poți, pur și simplu, să faci un scrub în casă. Exfolierea curăță porii de pielea moartă care poate sufoca părul și îi poate încetini creșterea.