mamaplus

13 lucruri pe care le învață o mamă până la vârsta de 40 de ani

-
//
11.12.2020

La 20 de ani, ai vârsta perfectă pentru întrebări, vise și planuri – mai mult sau mai puțin realizabile și multe experiențe. Psihologii spun că femeia la 30 de ani caută stabilitate. Dacă ai împlinit deja această vârstă, probabil ești într-o căutare permanentă, încercând să te dezvolți permanent. Dar la 40 de ani? Continui să te dezvolți – desigur, însă experiențele haotice trăite până acum încep, ușor-ușor să fie înlocuite cu așa-numitele „experiențe strategice” pentru că vârsta de 40 de ani aduce mai multă înțelepciune, dar și multă siguranță.

Este perioada „reinventării”, ai mai multă înțelepciune, ești mai așezată și, cu siguranță, mai sigură pe tine, mai puternică.

Ce trebuie să fi învățat deja o mamă, până la vârsta de 40 de ani:

  1. Să nu se mai gândească la cifre care nu există, cum ar fi vârsta, greutatea ori înălțimea.
  2. Să își dea seama că este o „altfel de femeie”. Mult matură și experimentată ca acum 20 de ani și acest lucru îi aduce un plus de valoare.
  3. După 40 de ani, trebuie să înveți să te iubești mai mult și să te bucuri de tine! Îmbracă-te să te simți bine, în primul rând.
  4. Încearcă să ai alături de tine doar oameni veseli. Învață-i pe copii să își manifeste bucuria de câte ori au ocazia, râdeți mult și încercați să vă simțiți bine împreună.
  5. Gândește-te că 95 % din ceea ce fac ceilalți nu are nimic de-a face cu tine. Tocmai de aceea, trebuie să faci toate alegerile doar în baza propriilor decizii.
  6. Nu lăsa creierul să lenevească: învață permanent noțiuni despre computer, grădinărit, artizanat, etc. Nu este târziu să înveți o limbă străină, chiar împreună cu copiii tăi!
  7. Fă cu bucurie toate lucrurile banale, obișnuite. De exemplu, ascultând melodia preferată. Prețuiește orice mărunțiș și bucură-te de el la maximum.
  8. Fii conștientă că nu există un algoritm care să garanteze un copil perfect, așa cum nu există reguli clare care să definească o mamă perfectă. Un copil se crește cu dragoste, respect și prietenie. Amintește-ți asta în momentele în care simți că explodezi de furie atunci când copiii vin acasă cu note proaste sau murdăresc covorul din sufragerie, proaspăt spălat.
  9. Ai grijă de sănătatea ta. Mergi periodic la controale medicale!
  10. Răsfață-te! Măcar o dată la ceva timp mergi la coafor, fă-ți manichiura, spa sau orice altceva îți face plăcere!
  11. Să ceri ajutorul celor din jur!
  12. Să faci exerciții fizice!
  13. Ai grijă la alimentație!