mamaplus

Xenia Piciughin: ”Pe lista priorităților, fiica mea este pe locul III”

-
//
12.07.2021

Frumoasa bloggeriță și soția renumitului DJ Sasha Lopez este cunoscută pe rețelele sociale drept o promotoare a comunității Watu care se bazează pe autocunoaștere. Reflecțiile ei despre viață și educarea copiilor sunt apreciate de zeci de mămici care o urmăresc, iar recent Xenia Piciughin a vorbit despre felul în care vede ea maternitatea și cum funcționează lucrurile atunci când vine vorba despre setarea priorităților. Chiar dacă la început s-ar părea că afirmația din titlul articolului este prea directă și vorbește de egoismul unei mame, din momentul în care vei citi argumentele Xeniei, vei înceta să mai crezi asta.

”1. Totul începe cu Mine. Fără mine nu ar exista lumea mea. Atunci când sunt împlinită, pot dărui grijă și iubire altor oameni, nu din starea de obligație și vinovăție, ci din abundență. Toți câștigă fiindcă e bine cu cei cărora le este bine.
2. De ce relația cu soțul este cu o treaptă mai sus ca relația cu copilul?
Copilul este oaspete în casa noastră (pe vreo 18 ani), dar deja de la vârsta de 12-13 ani, noi nu o să mai fim centrul universului lor. Iar cu soțul probabil vei îmbătrâni împreună. Pur matematic: 18 ani cu copilul în casă vs 30-50 ani cu soțul. Deseori cuplurile nu ajung să îmbătrânească împreună, anume din cauza că nu înțeleg acest adevăr simplu.
Copilul va pleca și își va întemeia propria familie. Cine îți va fi alături? În cazul unor priorități diferite de cele expuse de mine, va fi o greutate prea mare pe umerii copiilor, faptul că trebuie să rămână lângă părinți, trebuie să aibă grijă de ei, trebuie să îi facă fericiți... roluri pe care nu trebuie să și le asume!”, afirmă Xenia Piciughin.

Tânăra mămică susține că părinții sunt primul exemplu viu în fața copiilor și, pornind de la această idee, nu vrea să fie un exemplu de victimă sau martir, ci își dorește ca fiica ei să crească o femeie interesantă, îndrăgostită de propria viață și de bărbatul cu care va alege să își petreacă viața. 

”Toate astea nu îmi diminuează deloc responsabilitățile de mamă. Eu o iubesc enorm. Eu îi sunt mereu alături când are nevoie, eu o țin de mână și împreună facem față emoțiilor și stărilor pe care le are. Dar nu vreau să crească cu marea greutate pe umerii ei - responsabilitatea pentru fericirea mamei.
Înțeleg perfect de ce mulți părinți aleg să se abandoneze doar în rolul de părinte. Acolo e mai sigur. Acolo e mai confortabil. Acolo sigur ești zeu și totul se învârte în jurul tău. Acolo sigur ești iubit fără limite și nu trebuie să privești adevărul în ochi - că e mai dificil să construiești o relație autentică, profundă, de încredere și de durată cu un adult.”, mai spune Xenia.

Menționăm că Xenia Piciughin și Sasha Lopez sunt căsătoriți de aproape doi ani, iar fetița lor Ama va împlini 2 ani în luna decembrie a acestui an.