Strânsul banilor la grădinițele din Chișinău: Când se va pune capăt acestui dezmăț?

Strânsul banilor la grădinițele din Chișinău: Când se va pune capăt acestui dezmăț?

-
//
18.06.2018

Este deja mai mult decât sufocantă pentru părinții care își dau copiii la grădinițele din Chișinău această situație legată de strânsul banilor pentru aproape toate necesitățile instituțiilor de învățământ. În multe cazuri fără bonuri, fără o dovadă clară cum sunt repartizați acești bani. Aproape toate astea se întâmplă pentru că părinții tolerează această situație, pentru că nu există solidaritate între părinți, pentru că întotdeauna se va găsi în comitetul părintesc cel puțin o persoană care îi va acuza pe restul că nu vor să dea bani pentru confortul copilului său, de parcă nu statul este obligat să se îngrijească de viitorul acestei țări, adică de copii.

Strânsul banilor la grădinițele din Chișinău: Când se va pune capăt acestui dezmăț?

Cazul de la grădinița nr.53 din Chișinău este unul extrem de grăitor în acest sens. O mamă, care a dorit să își păstreze anonimatul, a povestit pe rețelele de socializare cum sunt strânși banii la această instituție și cum de fapt au fost mințiți și duși de nas de către directoarea grădiniței.

Reproduc mai jos întreaga mărturie a mamei unui copil care frecventează grădinița nr.53 din Chișinău

”Eu sunt mama a unei fetițe de 3 ani! În septembrie anului 2017 noi am început să frecventăm grădinița nr. 53, șos Hîncești 24. Și ne-am bucurat nespus de mult înpreună cu soțul, fiindcă mai avem un bebeluș de 6 luni la moment și asta e un ajutor mare pentru părinți! Plus fata noastră e foarte sociabilă și adoră copiii, astfel ea era unica la noi în grup care nu plângea ducându-se la grădiniță. Deci așa am aflat că copilului îi plac educatoarele și eu m-am bucurat și mai mult.

La prima adunare părintească ni s-a spus că nimic din detergenti, săpun sau chiar hârtie igienică nu se dă de la stat și că trebuie de strâns câte 150 de lei de nas. Noi am zis ok, nici prin cap să ne dea că suntem mințiți! Este pentru copilul vostru ni s-a spus! Noi cu părinții chiar și apa pentru copiii noștri procuram!

Apoi doamna directoare a spus să-i dăm bani în fiecare luna penru luarea deșeurilor – câte 100 de lei. Tot ea a cerut de la părinți să se strângă bani pentru reparația WC – câte 1100 de lei de la fiecare. Aici eu deja nu am rezistat. Dacă DGETS (Direcția Generală Educație, Tineret și Sport) a dat bani pentru schimbarea ferestrelor, înseamnă că este în documente și lucrări cu îndreptarea colțurilor de la ferestre..."

Citește continuarea pe elenarobu.md