mamaplus

Șocul trăit de bloggerița Ella Chistol: ”Nici cerceii nu i-au scos copilului la radiografie”

-
//
29.03.2022

Dacă în unele cazuri amigdalele și adenoizii pot fi tratați și nu devin o problemă cronică, se mai întâmplă ca situația să se agraveze și să fie nevoie de o intervenție chirurgicală. Este și cazul bloggeriței Ella Chistol, mamă a două fetițe, care și-a povestit experiența personală pe rețelele sociale. Fetița ei mai mare a avut nevoie de intervenția medicilor din cauza amigdalelor mărite și a problemelor cu auzul.

În primă instanță, Ella Chistol a apelat la ajutorul unor medici din spitalele de stat.

”Am încercat să ajungem la cel mai recomandat și cu experiență medic, am stat două zile în rând, de la 8.00 până la 13.00, ba era rând mare, ba ieșea la operație și nu se mai întorcea. Am cedat, am încercat la alt medic, mai tânăr și cu mai puțină experiență, dar la fel de recomandat. Ce nu mi-a plăcut mie personal? Noi ne-am adresat și cu problema auzului, copilul auzea foarte rău. La care nimeni nu a văzut dopurile în urechi, pe care le-am scos la o clinică privată. Medicul a zis că vreo 10 ani nu a văzut așa dopuri la copii. Era de lungimea unei viespi. La nici unul din cele două spitale de stat unde am fost noi, nu au văzut dopurile sau nu au vrut să le vadă.”, povestește bloggerița.

Ea mai spune că a rămas șocată de felul în care a fost făcută radiografia.

”Eu știu că se scot bijuteriile atunci când faci o radiografie. Respectiv, când am văzut că la radiografie nu au scos elementar cerceii, nu știu cât e de grav, eu personal știu că se scot. Plus, nu au văzut dopurile în urechi, rând mare, rând viu, nu poți să ajungi cu copilul la medic... Trebuie să chinui copilul câte 6-7 ore. Am zis că ajunge, economisim pe orice, nu și pe sănătatea copilului. Știu că mulți au experiențe bune la instituțiile de stat, dar eu am simțit că trebuie să mergem pe altă cale.”, a mai adăugat tânăra mămică.

mamaplus

Ulterior, în cadrul unei clinici private, fetița a fost supusă unei intervenții chirurgicale moderne de înlăturare parțială a amigdalelor, numită coblație. Ella Chistol susține că problema adenoizilor și a amigdalelor este una genetică.

Pe lângă factorul ereditar, inflamația adenoizilor și a amigalelor poate interveni din cauza unor infecții respiratorii acute, a tulburărilor de alimentație și a calității precare a aerului din locuință.