mamaplus

Mămici care „se spovedesc”. 10 confesiuni bestiale care te fac și pe tine să te simți mai bine

-
//
11.09.2019

Toate am trecut pe-acolo, prin faza idilico-perfectă de dinainte de copii, dar când ne imaginam viața cu copii. Când eram sigure că noi n-o să obosim, că o să le citim non-stop (și-n somn o să le citim), când eram sigure că noi n-o să ne enervăm ni-cio-da-tă… Ba cred că e posibil să ne fi uitat și puțin chiorâș la vreo proaspătă mămică și la kilogramele pe care „nu s-a învrednicit” să le de-a jos în primele șase luni de după naștere. Nu fiindcă am fi fost fundamental (pardon) nasoale, ci pentru că pur și simplu habar n-aveam cum e de-adevăratelea. De-adevăratelea e, deseori, așa cum reiese din niște mărturisii relaxat-amuzate făcute de mămici.

mamaplus

Mămici care scot tot năduful din ele. Top 10 confesiuni:

1 – „Port în continuare blugii de gravidă, dar nu mai sunt gravidă de 5 ani. Când zic asta, nici măcar nu mă mai enervez. Și nici vinovată nu mă mai simt!” (Mihaela, mama a trei copii. Plus serviciu)

2 – „De un an, urăsc să le citesc seara la culcare. Le citesc doar pentru că trebuie să fac asta. Dar nu mai poooot 15 seri la rând aceeași poveste. Uneori, i-aș lasa să adoarmă la televizor, na! Cred că am și făcut-o deja de câteva ori!” (Andreea, mama a doi copii. Gemeni. Plus serviciu)

3 – „Iar am uitat să îl spăl pe dinți pe ăla micul… Are 1 an, nu poate încă singur, iar eu nu pricep de ce mi se tot întâmplă să uit. Mai grav e că de fiecare dată îmi spun, foarte convinsă, același lucru: bine că-s dinții de lapte, o să îi schimbe!” (Ileana, mama a doi copii: o adolescentă și ăsta micul pe car euită să-l spele pe dinți)

4 – „Mi-am făcut abonament la sală doar pentru că am găsit una unde există și babysitter pe durata antrenamentului. Nici nu intru în sală, stau încuiată în vestiar și citesc reviste și blogguri de parenting. Ha! Ha!” (anonimă)

5 – „Într-o zi, la coadă la supermarket, o… doamnă m-a întrebat dacă alăptez copilul pe care îl țineam la piept, în portbebe. I-am răspuns și eu cu o întrebare. Am întrebat-o dacă se epilează inghinal. Scuze, dar dacă nu îți place să ți se pună întrebări personale, nu te apuca să le pui nici tu” (Irina, mama aprigă a unui băiețel)

Regulă: Dacă a adormit, nu-l trezești. Punct!
6 – „La sfârșitul zilei, nevoile mele se reduc la una singură. La propriu! Nu vreau decât să pot și eu să stau liniștită 15 minute în baie. Singură!” (Maria, mama a trei copii)

7 – „Știi bine, sunt la al treilea copil. Și al meu încă n-a schimbat nici în seara asta scutecul. Deci n-a schimbat niciodată niciun scutec. Cică miroase oribil și i se face rău. De parcă mie mi-ar plăcea la nebunie mirosul! Fii atentă la mine, l-am păstrat și, după ce adoarme, i-l bag sub pernă. Până aici!” (sms-ul furios al Alinei către prietena ei cea mai bună)

8 – „Am ascuns într-o pungă de făină câteva tablete din ciocolata mea preferată… Care e și preferata lor! Dar prefer să știu că am rezerve strategice când mă lasă nervii: mai bine îndop ciocolată decât să urlu cum îmi vine. Și nici nu mă mai simt vinovată că asund de ei niște bunătăți.” (Mioara, mama a doi copii)

9 – „OK, am făcut-o și pe asta: copiii au adormit îmbrăcați în hainele în care erau și nu i-am trezit să îi schimb. În primul rând, îmi era groază că nu mai adorm la loc. În al doilea rând, m-am gândit și că mâine dimineață îmi va fi mult mai ușor: vor fi gata îmbrăcați!” (Ileana, mama a doi băieți, trei și cinci ani)

10 – „Mărturisesc, în multe zile am sentimentul că habar n-am ce fac, cum o scot la capăt până la seara. Toată lumea crede că-s o mamă minunată, că sunt o soție senzațională, că mă descurc de minune la serviciu… Și eu am zile în care habar n-am cum supraviețuiesc.” (Ilinca, mama a doi copii)

Sursa