mamaplus

Ludmila Adamciuc: ”Dacă noi nu ne vom accepta copiii așa cum sunt, nimeni nu o va face!”

-
//
20.04.2021

Autoarea blogului ”Prietena mea” și mămica unei fetițe adorabile în vârstă de 3 ani, Ludmila Adamciuc, a fost mereu un izvor de inspirație și motivație pentru părinții care au copii diagnosticați cu Sindromul Down. Chiar dacă societatea în care trăim continuă să mai creadă în stereotipuri și nu este atât de tolerantă pe cât ne-am dori, prin exemplul propriu și susținerea comunității sale, Ludmila reușește să demonstreze că se poate face un pas în față atunci când îți dorești asta cu adevărat. O dovadă în plus ar fi și cel mai recent mesaj al său, dedicat părinților care au nevoie de mai multă susținere.

„Dragi părinți, prindeți curaj! Abordați o atitudine corectă! Dacă noi nu ne vom accepta copiii așa cum sunt, dacă noi nu vom fi vocea lor, nimeni nu o va face. Știu că vă este complicat, și nu vă îndemn să faceți imposibilul, să fiți mereu pozitivi și să închideți ochii la aspectele mai puțin plăcute ale acestei condiții, dar să le vedeți pe toate în ansamblu, bune și rele. Priviți ambele părți ale monedei și militați pentru o societate mai tolerantă, în care acești copii și viitori adulți se vor simți văzuți, acceptați și apreciați.", susține Ludmila într-un mesaj recent.

În cadrul unui interviu, tânăra mămică a vorbit despre experiența sa personală și cum vede viitorul fetiței sale Beatrice, diagnosticată cu sindromul Down.

„Eu nu am o imagine despre cum va arăta Bety în viitor. Recomand tuturor părinților care au un copil cu sindromul Down să nu-și creeze iluzii și imagini. Cu cât ai așteptări mai mari, cu atât devine mai greu să le obții, iar dacă nu le obții, ești distrus moral. Dacă Bety va fi super bravo și va absolvi facultatea, eu o să mă duc la înmânarea diplomei.

Dacă Bety o să prefere, de la 15 ani, să împletească covorașe colorate, eu și soțul îi vom căuta cea mai bună ață, cele mai calitative culori și o vom lăsa să împletească, pentru că asta-i lumea ei, în asta ea se regăsește, asta-i place să facă. Asta e sănătos, cred că, pentru fiecare om. Cu cât îți faci așteptări mai mari, cu atât trăiești mereu cu gândul că nu le atingi, începi să te distrugi, nu reușești... Dar pentru ce? Cui îi trebuie asta?”, mărturisește Ludmila.

Ludmila Adamciuc mai spune cu sinceritate că în fiecare zi învață să fie o mamă mai bună pentru fiica sa.

mamaplus