mamaplus

Doina Danielean, despre a doua sarcină, riscul de boală genetică și provocările cu care se confruntă

-
//
18.03.2022

La 11 ani de când a născut pentru prima dată, prezentatoarea radio și bloggerița Doina Danielean este în așteptarea unei noi minuni în viața sa. Fiind în săptămâna 36 de sarcină, viitoarea mămică a povestit despre momentele plăcute, dar și provocările cu care s-a confruntat la prima și a doua sarcină. Ea recunoaște că a învățat multe lucruri importante între timp, iar cea mai mare susținere o are din partea bărbatului de lângă ea.

La prima sarcină, Doina spune că a adăugat 13 kilograme, a fost foarte activă până în ultima zi de sarcină, iar neplăcerile cu care s-a confruntat au fost vergeturile, constipația, hemoroizii după naștere, dar și inflamarea sânilor.

”La naștere am avut 7 cusături dintre care 5 interne și 2 externe! Dar la 2 ore m-am ridicat la duș. Apoi, în luna 4 după naștere am avut incidentul cu steriletul, hemoragie groaznică încât am văzut cealaltă lume... Totul s-a uitat și nu contează când väd ce flăcău mare am deja. Acum, însărcinată cu fetiță, la 11 ani distanță, e la fel, cu bune și cu mai puțin bune, dar totul se uită când vezi rodul la toate care le simți și le treci.

În primele 4-5 saptämâni nici nu știam că e bobul de viață în mine, prezentam nunțile, munceam la 3 joburi paralel și dezvoltam afacerea mea! Pe 13 august a fost o noapte de toxicoză adevärată, nici nu admiteam că pot fi însărcinată! Apoi am plecat la mare! Acolo am aflat vestea și a fost cea mai emoționantă vacanță! Toxicoza a durat până în săptămâna 22 dur de tot, apoi mai apare, dar slab, uneori. Constipația, durerile ușoare de spate și doar vergeturile de la sarcina trecuta se accentuează, în rest, până când e totul minunat! Mă așteptam să fie mai greu, sincer!”, mărturisește Doina Danielean.

Suspecția la o boală genetică a fătului a venit ca un duș rece pentru ea

Fiind însă o fire puternică și determinată să ducă sarcina la bun sfârșit, Doina a trecut și peste asta.

”Unicul moment greu cu adevărat a fost când eram cu suspecție 80% la o boală genetică, dar am înțeles că a fost o lecție de la Dumnezeu care m-a învățat să accept copilașul meu așa cum e dat de Dumnezeu.”, mai spune bloggerița.

În trimestrul trei de sarcină, Doina spune că a adăugat 18 kilograme la cele 69, 800 pe care le avea înainte de a rămâne însărcinată cu al doilea copil. Ea mai mărturisește că niciodată nu a avut analizele atât de bune cum sunt în prezent și nu exclude încă o sarcină în viitorul apropiat.

”Dacă totul va merge în același ritm bun, peste vreo 3-4 anișori mai vreau o sarcină să îndeplinim promisiunea făcută lui Daniel de Anul Nou.”, a subliniat tânăra mămică.

mamaplus