mamaplus

Diana Dumitrescu, despre viața de mamă: ”Mă puneam în genunchi după perdea și plângeam”

-
//
06.10.2021

Actrița Diana Dumitrescu a devenit pentru prima dată mamă de băiat în luna septembrie a anului 2019. Zilele trecute, ea a făcut niște mărturisiri despre schimbările care au apărut în viața ei de când a devenit mamă. 

„Am acceptat foarte greu schimbarea. Mi-a luat ceva timp până să mă obișnuiesc cu gândul că eu sunt mamă. Tranziția de la o persoană singură, independentă, fără responsabilități, fără datorii la bănci și dintr-o dată ești închisă în casă, cu un program, din trei în trei ore trebuie să fii obligatoriu lângă copil ca să alăptezi, oricum ești terminată, obosită, nu îți place cum arăți, te-ai îngrășat, ai cearcăne, nu ai timp să te speli. Cumva trecerea asta nu este ușoară pentru nimeni.”, povestește actrița.

Chiar dacă nu s-a confruntat cu o depresie postnatală accentuată, Diana Dumitrescu a spus că se consideră o norocoasă, pentru că a avut parte de sprijinul mamei în creșterea copilului. Totuși, maternitatea vine cu provocările și greutățile ei...

„Există acea depresie postnatală pe care n-am avut-o pentru că a fost mama lângă mine care m-a ajutat extrem de mult. Am fost o norocoasă, chiar m-a ajutat, eu n-am simțit că am bebeluș în casă în primele luni. Probabil de asta și tranziția a fost mai grea. Am avut momente în care am plâns, m-am pus în genunchi, după perdea și am plâns. Nu am avut un motiv anume, ci pur și simplu eram epuizată. Era epuizare, oboseală, stresul că nu reușesc, că nu sunt o mamă bună”, a adăugat Diana.

Tânăra mamă a vorbit sincer și despre lupta cu kilogramele în plus, mărturisind că a partenerul ei de viață a fost cel care mereu i-a fost alături și a susținut-o să depășească acea etapă.

„Mă uitam în oglindă și mă gândeam că nu mai scap de burtă pentru că am luat 17 kilograme. Le-am slăbit pentru că după ce Carol a făcut 6 luni, am lucrat la un proiect și pentru că filmam în fiecare zi, am slăbit repede și am ajuns la 58 de kilograme. Și după aia dereglări hormonale, chestii și am ajuns la 67. Și iarăși dramă, tot aștepți să ți se regleze organismul. (…) Soțul meu, indiferent prin ce etape de slăbit și îngrășat am trecut, mereu îmi spunea „ești cea mai frumoasă”, „eu te iubesc oricum”, „tu oricum ești cea mai frumoasă”, a precizat vedeta.