mamaplus

Cum prepară Laura Cosoi siropul pe bază de cătină pentru întărirea imunității fetițelor sale

-
//
03.11.2021

Actrița Laura Cosoi este mama pentru două fetițe minunate, Rita și Vera, în vârstă de 3 ani și respectiv 1 anișor. Vedeta de 39 de ani are un blog personal unde împărtășește recomandări din experiența proprie, iar recent a abordat și un subiect util pentru toți părinții. Laura a povestit cum prepară siropul de cătină cu miere și ghimbir, atât de bun pentru întărirea imunității copiilor în sezonul rece.

„Încă de când era Rita foarte mică, mai ales toamna, am fost atentă la alimentele pe care le introduc în meniu, pentru că sunt convinsă că mâncarea pe care o avem pe masă se poate transforma în «medicament» natural și extrem de eficient pentru creșterea imunității. E anotimpul virozelor, pandemia văd ca nu se mai termină odată, așa că întărirea imunității copiilor este una dintre prioritățile mele în perioada asta. Am grijă ca alimentația să fie cât mai diversificată, le dau multe crudităti, fructe și legume ca atare sau smoothie-uri și sunt atentă la hidratare. În plus, le las să se joace afară în fiecare zi”, a dezvăluit Laura Cosoi.

În familia Laurei, cătina sau «Ginsengul românesc» este un ingredient de nelipsit în sezonul rece. Ea a împărtășit rețeta ei proprie în care îmbină perfect cătina cu mierea și ghimbirul.

„Despre cătină și beneficiile ei uluitoare pentru sănătate și întărirea imunității ți-am mai vorbit aici. «Ginsengul românesc» este mai bogat în vitamina C decât lămâile sau măceșele și este campionul absolut la creșterea imunității. Însă, pentru unii copii e greu să mestece bobițele de cătină, atât de acrișoare. O soluție în cazul ăsta e să prepari un sirop din cătină cu miere și un pic de ghimbir. E bun mai ales acum, toamna, când bântuie virozele și în contextul pandemiei de Covid”, susține actrița.

Rețetă sirop de cătină cu miere și ghimbir

Ingrediente:

  • Cătină
  • Miere
  • Ghimbir

Mod de preparare:

După ce speli bine cătina și o scurgi, mixeaz-o în blender până se face pastă. După aceea strecoar-o, dar nu folosi sita din fier, ci din plastic sau tifon, ca să nu oxideze. Măsoară sucul de catină pe care l-ai obținut, apoi amestecă-l cu o cantitate egală de miere. Dă pe răzătoare o bucată mică de ghimbir (2 cm) și încorporeaz-o în sirop. Dă-le copiilor siropul dimineața, pe stomacul gol, câte o linguriță sau amestecat cu apă/ceai. Evită să le dai în partea a doua a zilei, pentru că e și energizant.

mamaplus