mamaplus

Cristina Gheiceanu, despre riscul de avort spontan, sindrom Down și col scurt

-
//
20.05.2021

Deși sarcina este o perioadă extrem de frumoasă în viața unei femei, ea vine cu suișuri și coborâșuri, asemeni unui roller-coaster care îți dă palpitații la fiecare minut. Fiecare sarcină este diferită și nu întotdeauna femeile rezonează atunci când vine vorba de provocările mai grele. Cert este că unele dintre ele sunt de-a dreptul copleșitoare și este nevoie de multă forță interioară și răbdare pentru a le depăși. Ajunsă în săptămâna 35 de sarcină, frumoasa bloggeriță Cristina Gheiceanu și-a povestit experiența personală cu cea de-a doua sarcină și a mărturisit că își dorește astfel să le susțină moral pe mamele care trec prin situații similare.

”Se pare că, pentru mine, fiecare sarcină este o adevărată aventură! Pe când aveam 10 săptămâni de sarcină, eram cu mama mea într-un magazin și la un moment dat am simțit ceva ciudat în spate. M-am așezat pe un scaun și parcă a mai trecut senzația aia, dar în câteva minute mi-am dat seama că sângeram. Și nu era doar o simplă sângerare, era ceva mai mult... ”, povestește Cristina.

A fost nevoie de spitalizare...

Bloggerița a mers imediat la spital, fiind însoțită de soț, iar cea mai mare frică a ei era avortul spontan. Chiar dacă era copleșită de tot ce se întâmpla în jur și a avut de așteptat două ore rezultatul investigațiilor medicale, Cristina spune că nu și-a pierdut speranța nicio secundă.

”Medicul ne-a spus că bebelușul era în viață și că am suferit o hemoragie din cauza unei formațiuni lângă placenta – numită și sângerare subcorionică! Am fost internată în spital, iar în două zile am ajuns acasă. Așadar, dacă observați o sângerare puternică, vă rog să nu vă pierdeți speranța!”, mărturisește tânăra mămică.

Provocările nu s-au terminat aici

Tot ea mai spune că cel mai important lucru pe care l-a făcut în această perioadă pentru sănătatea proprie și a bebelușului din burtică a fost să-și mențină calmul. Și, pentru că o nenorocire nu vine niciodată sigură, a rămas loc pentru o altă provocare deloc ușoară pentru ea. În urma investigației dublu-test, Cristina a fost anunțată că s-ar putea să existe un risc ca bebelușul să sufere de sindromul Down. Chiar dacă era vorba despre o simplă statistică, emoțiile erau tot mai mari.  

”Medicul ne-a recomandat să facem și testul genetic, care ne-ar oferi un diagnostic exact. Am așteptat o săptămână rezultatele. A fost o perioadă extrem de dificilă, în care eram mereu cu ochii la telefon. Mi-am dorit să aflu rezultatele, ca să mă pregătesc moral pentru ceea ce urma. Analizele erau negative…”, spune ea.

După aceste mari provocări, Cristina a mai fost anunțată de medicul ginecolog despre colul scurt – o problemă care nu-i mai dă bătăi de cap, pentru că s-a confruntat cu asta și la prima sarcină și știe bine ce-i de făcut.

”Nu mai am nevoie să stau în pat, dar sunt mereu atentă și mă relaxez cât de des pot, fără să îmi încarc ziua cu de toate. Iată-ne ajunși la 35 săptămâni de sarcină!”, a conchis Cristina Gheiceanu.

Astfel de experiențe îți dau fiori, dar cu siguranță te învață să devii mai puternică și mai încrezută în forțele proprii. Orice provocare în sarcină poate fi depășită acolo unde este loc de multă răbdare și dorința de a-ți vedea într-o zi puiul sănătos.

mamaplus