mamaplus

Bloggerița Diana Ivanov: ”În ziua de azi, mamele trebuie să arate perfect, de dorit IMEDIAT după naștere”

-
//
04.03.2020

Fiind mămică a doi băieți și o bloggeriță foarte activă pe rețelele sociale, Diana Ivanov știe foarte bine ”cu ce se mănâncă” maternitatea și mai ales cea etalată în mediul online. Cu siguranță că maternitatea din mediul online are o listă lungă de detalii pe care o bună parte din mămici nu se încumetă să le etaleze, pentru că le este frică de reacția societății. Ei bine, nu vorbim acum despre Diana, pentru că ea spune mereu lucrurilor pe nume, iar într-o postare recentă pe Instagram a scris cum vede ea maternitatea și ce înseamnă să fii mamă în realitatea în care trăim azi.

”Mama perfectă în zilele noastre trebuie să le reușească pe toate:

  • să arate că de pe coperțile revistelor, de dorit IMEDIAT după naștere să aibă același nr.de kg ca înainte;
  • să gătească divers, NEAPĂRAT organic;
  • Să aibă o viață sexuală activă;
  • să exceleze în continuare în carieră. Să fie auto-suficientă financiar.

Maternitatea nu e roz. E chiar al naibii de greu să le reușești pe toate câte îți spune societatea că trebuie să le faci. Toate cu un copil în brațe... sau doi. Și nu le reușești. Și ai frustrări. Și ești nefericită. Recunosc. Nu le reușesc. Am frustrări. Sunt nefericită.

Da' poate nici nu trebuie să le reușim?! Poate nu trebuie să fim mame perfecte cu orice preț, ci mame suficient de bune și fericite?! Da, asta sunt! O mamă suficient de bună. Iar asta înseamnă că nu am încă parametrii perfecți după nașterea celui de-al doilea copil, uneori copiii mei mănâncă ouă prăjite la cină, se întâmplă să ridic vocea la ei când am zile mai proaste, nu tot timpul am chef de sex, nu câștig atât cât mi-aș dori iar cariera mea e pe regim "hold" la moment.

Și e bine așa. Atâta timp cât evoluezi în ritmul tău, lent sau mai rapid, e bine așa cum ești, nu cum îți spune altcineva că trebuie să fii.”, povestește Diana Ivanov.