mamaplus

Bloggerița Ana Casian-Musteață așteaptă al treilea copil: ”Știam că sunt însărcinată din primele săptămâni”

-
//
12.05.2020

Ana Casian-Musteață a devenit mămică pentru prima oară în 2013 și de atunci își tot povestește experiențele pe blogul său personal, despre care v-am mai povestit anterior. Bloggerița se mândrește cu doi copii minunați și abia așteaptă să-și cunoască bebelușul din burtică. Ea a pășit în al doilea trimestru de sarcină și a oferit câteva detalii interesante și a menționat că față de celelalte două sarcini, primele simptome și-au făcut apariția încă din start.

”Am știut că sunt însărcinată din primele săptămâni, când măcar nici testul de sarcină nu putea confirma asta. Dacă la primele sarcini am aflat mult mai târziu că port o viață sub inimă, a treia sarcină a primit-o altfel corpul meu. Din primele săptămâni am avut dureri groaznice de sâni, ceea ce nu mi se mai întâmplase niciodată (nici chiar în timpul ciclului menstrual), dar tot de atunci am început să am grețuri. Nu grețuri matinale, așa cum avusesem anterior și așa cum au majoritatea viitoarelor mame, ci grețuri de după amiază. Iar asta a fost pentru mine o adevărată provocare. Una dificilă de tot, care își mai face prezența și acum, în al doilea trimestru.”, spune tânăra mămică pe blogul său.

Ana mărturisește că decizia de a concepe al treilea copil a venit la pachet cu niște frici, printre care era și toxicoza. Se pare că de ceea ce ți-e frică nu scapi…

”Dacă dimineața era totul bine și am avut vomă de maximum 5 ori, odată ce treceam de prânz, începea coșmarul. Și spun coșmar cu toată seriozitatea. Dureri de stomac, arsuri stomacale și vomă - cam așa arăta orice după amiază. Nu sunt genul de femeie care să se plângă la fiecare durere, însă pentru mine grețurile și reprizele de vomă din primul trimestru au fost cu durere și lacrimi. Orice aș fi mâncat - și nu mâncăm tare multe lucruri, căci unele (murături, usturoi, ceapă, pește) îmi dădeau senzația de greață doar dacă le simțeam mirosul - nimic nu-mi primea organismul și nu mă ajută nici un remediu. Am încercat multe, crede-mă. Eram gata să apelez la ajutorul unui medic, dar gândul că poate va trece, m-a ținut. Și a trecut, dar nu știu dacă m-aș mai aventura la o nouă sarcină, anume din acest motiv.”

Ana Casian-Musteață spune că a avut noroc de susținerea soțului, care a ajutat-o să depășească toate provocările primului trimestru.

”Consider că e un lucru esențial pentru fiecare femeie, căci încurajarea și susținerea din partea partenerului ajută la menținerea armoniei în familie, dar și la starea de bine și siguranță a viitoarei mame. De asemenea, pe mine m-au ajutat mult și atenția venită în această perioadă din partea copiilor.”

mamaplus