mamaplus

YouTube va bloca toate clipurile care susțin că vaccinurile sunt ineficiente sau periculoase

-
//
30.09.2021

Youtube ia măsuri mai drastice în privința dezinformării despre vaccinurile împotriva COVID-19. Site-ul de streaming, deținut de Google va elimina toate clipurile care susțin că vaccinurile sunt ineficiente sau periculoase.

Astfel, începând de miercuri, YouTube va elimina videoclipurile care răspândesc informații eronate despre toate vaccinurile, ca măsură de intensificare a acțiunilor luate în timpul pandemiei de coronavirus de a combate conținutul dăunător.

Până acum, platforma a ascuns de la vizionare clipurile care răspândeau informații eronate despre vaccinurile non-Covid sau în care era promovat curentul anti-vaccin.

Începând de anul trecut, YouTube a implementat o interdicție privind videoclipurile de dezinformare despre vaccinurile Covid, ceea ce a dus la eliminarea a 130.000 de materiale. Site-ul a eliminat în total 1 milion de videoclipuri pentru răspândirea de informații false despre Covid de la izbucnirea pandemiei.

Matt Halprin, șeful global al departamentului de încredere și siguranță al YouTube, a declarat că dezinformarea cu privire la vaccinuri este o problemă globală și că aceasta s-a extins în urma răspândirii de informații false despre vaccinurile împotriva COVID-19.

„Dezinformarea cu privire la vaccinuri apare la nivel global, apare în toate țările și culturile”, a spus Halprin.

El a adăugat că fake-news-urile din jurul vaccinului împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR), căruia i s-a atribuit în mod eronat faptul că provoacă autism, reprezintă un exemplu de dezinformare pe care YouTube îl va viza.

„Există încă o mulțime de provocări în jurul ROR și oameni care se ceartă dacă acesta provoacă autism. Și, după cum știm, știința este foarte fermă că vaccinurile nu cauzează autismul”, a spus el.