mamaplus

Un copil a murit după ce a fost infectat cu virusul Marburg, asemănător Ebola

-
//
02.08.2022

Un copil care a contractat în Ghana virusul deosebit de contagios Marburg, asemănător Ebola, a murit, a anunțat marți un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, informează Reuters. Moartea copilului ridică la trei numărul total al deceselor în această țară de la înregistrarea primului focar în Ghana, luna trecută.

Focarul este al doilea din Africa de Vest. Primul caz de infectare cu acest virus înregistrat vreodată în regiune a fost depistat anul trecut în Guineea. Virusul febrei hemoragice Marburg se transmite la om de la lilieci frugivori şi se răspândeşte de la om la om prin contact direct cu fluide corporale, suprafețe şi materiale, potrivit OMS.

Copilul decedat, al cărui gen şi a cărui vârstă nu au fost dezvăluite, s-a numărat printre cele două cazuri noi raportate săptămâna trecută de OMS, scrie Agerpres.

Ministerul ghanez al Sănătății a raportat doar trei cazuri principale confirmate şi urmează să fie efectuate teste suplimentare pentru al patrulea caz suspect, a precizat Soce Fall.

Primele două cazuri, din regiunea Ashanti din sudul Ghanei, au prezentat simptome precum diaree, febră, greață şi vărsături, înainte de a deceda în spital, a indicat anterior OMS.