mamaplus

Un copil de 6 ani a fost cât pe ce să se înece într-un lac din capitală

-
//
01.06.2022

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a decorat paznicul Grădinii Botanice, Vasile Damaschin, pentru salvarea de la înec a unui copil. Incidentul a ajuns subiect de interes la MAI acum două săptămâni, când în timpul desfășurării atribuțiilor de serviciu, Vasile Damaschin patrula una din aleile parcului și, la un moment dat, a auzit strigăte disperate de ajutor. Rapid, inspectând zona, a depistat că un copil ce nu poate înota căzuse în lacul din incinta grădinii. Astfel, fără nici o ezitare, paznicul a sărit în ajutor, salvând de la înec copilul în vârstă de 6 ani.

În context, echipa ministerului a decis că un asemenea act de eroism merită a fi făcut public și oferit ca exemplu. Astfel, ministrul i-a conferit bărbatului distincția Ministerului Afacerilor Interne Crucea „Pentru Merit” de clasa II. 

Concomitent, MAI își recunoaște partenerii comunitari, unul din ei fiind directorul Grădinii Botanice, Ion Roșca, remarcat pentru menținerea spiritului de echipă și motivarea angajaților eroi. Un alt merit, la fel de important, în colaborare cu directorul Grădinii Botanice, a fost organizarea mai multor evenimente publice, sociale și corelate de securitate de pe agenda MAI.

Ministerul Afacerilor Interne apreciază dedicația și vitejia manifestată de cetățenii care dau dovadă de implicare și responsabilitate socială. Totuși, în acest context, reamintim să nu lăsați copiii fără supraveghere, în special în spații care ar putea prezenta pericol pentru viața acestora. 

mamaplus