mamaplus

Un bebeluș se zbate între viață și moarte, fiind infectat cu COVID-19

-
//
01.12.2020

O fetiţă de o lună având COVID-19 a fost transferată în stare gravă de la Suceava la Iaşi, ea fiind internată în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului “Sfânta Maria” din Iaşi, cu insuficienţă respiratorie severă. Copilul a fost adus la Iaşi cu ambulanţa SMURD, fiind ventilat mecanic din cauza unei forme severe a insuficienţei respiratorii.

Iniţial, în cazul fetiţei existau doar suspiciuni de infecţie cu SARS-CoV-2, însă prezenţa virusului a fost confirmată în urma testării la Spitalul din Iaşi.

“Maşina de neonatologie SMURD Iaşi a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetiţe de o lună. A necesitat incubator şi ventilator de neonatologie. Copilul prezintă manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute. Se află internat în ATI la Spitalul Sfânta Maria”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

La Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi sunt internaţi în prezent şase copii diagnosticaţi cu coronavirus. Medicii afirmă că acest caz, al fetiţei de la Suceava, este cel mai grav înregistrat la spitalul din Iaşi până acum.

Menționăm că în Republica Moldova, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 335 de cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul bebelușilor până la un an.