mamaplus

România anunță control riguros la granița cu Republica Moldova, din cauza alertei de holeră

-
//
23.06.2022

O alertă a fost emisă la granița României cu Republica Moldova, după ce autoritățile moldovenești au anunțat prezența holerei pe plaja de la Vadul lui Vodă.

În ciuda rezultatelor venite după analiza apei, scăldatul încă nu a fost interzis în zona respectivă. Carmen Dorobăț, medic infecționist, a explicat care sunt simptomele, dar și cum se transmite această bacterie. Într-un interviu recent, aceasta spune că holera este o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă.

Referitor la situația de la granițele țării, Carmen Dorobăț susține că toți cei care vin de acolo trebuie să fie verificați riguros.

„Fiind o boală bacteriană transmisă pe cale diegstivă, trebuie să fim atenți la igienă. Apa poate fi un agent de transmitere, așa că trebuie să fim atenți unde ne scăldăm. Totuși, trebuie să ne spălăm pe mâini, iar fructele trebuie și ele spălate. Având în vedere granița noastră cu Ucraina și Republica Moldova, cetățenii care vin de acolo trebuie să fie bine verficați, iar cei care pleacă în cele două țări ar trebui să fie atenți la alimentele pe care le consumă și la zonele de cazare”, a spus medicul.