Taberele de odihnă pentru copii, în toiul pregătirilor

Taberele de odihnă pentru copii, în toiul pregătirilor

-
//
11.05.2017

Vacanţa de vară a elevilor este tot mai aproape, iar taberele de odihnă sunt în plină pregătire pentru a întâmpina copiii. Dacă la unele deja lucrările de amenajare şi renovare s-au încheiat, în altele reparaţiile sunt în toi. Managerii instituţiilor sunt însă convinşi sigură că se va încadra în timp. 

Taberele de odihnă pentru copii, în toiul pregătirilor

Tabăra de copii "Viişoara" din raionul Anenii Noi a obţinut în acest an o finanţare de 500 mii de lei din partea consiliului raional. Astfel, copiii vor putea lua masa într-o cantină complet renovată.

"După cum vedeţi au fost prelucraţi pereţii, urmează să fie montat tavanul extensibil, mobilierul va fi înnoit parţial", a spus Constantin Croitoru, director interimar, tabăra "Viişoara".

O parte din bani a fost alocată pentru completarea meniului copiilor, dar şi pentru reparaţia capitală a zece dormitoare din cele 19:

"S-au mai efectuat unele vopsitorii lavabile şi respectiv salubritatea teritoriului 80 de procente a fost efectuată".

Tabăra "Viişoara" are o capacitate de 770 de locuri. Un bilet de odihnă aici costă 1.400 de lei, pentru un sejur de 10 zile. Elevii din raionul Anenii Noi vor achita însă doar 305 lei, iar aproape 200 de copii, care provin din familii social-vulnerabile, vor fi deserviţi gratuit.

"Oleacă de reparaţie, punem copăcei, brazi. Aşteptăm să vină copiii în tabăra noastră. Iată le-a renovat stadionul anul trecut", a spus un muncitor.

"Ba cosim, mai măturăm, dăm cu var copaci. Să fie frumos", a explicat un alt muncitor.

La sfârşitul lunii mai, specialiştii Centrului de Sănătate Publică vor efectua verificări, iar taberele de odihnă care nu vor corespunde normelor sanitare nu vor primi autorizaţie pentru a activa.

"Să corespundă blocul alimentar tuturor condiţiilor şi de asemenea meniul copiilor să fie unul bogat cu multe vitamine. Vom fi foarte exigenţi, mai ales ce ţine de alimentaţie", a precizat Luminiţa Suveică, şefa CSP Chişinău.

În ţara noastră sunt aproximativ 90 de tabere de odihnă, care au găzduit, anul trecut, în jur de 50 de mii de copii.

Sursa: publika.md