Savanții: Femeile concep după ce nasc prietenele lor apropiate

Savanții: Femeile concep după ce nasc prietenele lor apropiate

-
//
30.09.2014

Savanții din cadrul Bocconi University au constatat că, de cele mai multe ori, femeile concep copii după ce prietenele lor apropiate nasc.

Savanții: Femeile concep după ce nasc prietenele lor apropiate

Această concluzie interesantă și neașteptată a fost făcută în urma unui studiu special. Experții au examinat stilul și modul de viață a 1700 de femei cu vârsta între 15 și 30 de ani. S-a observat că, deseori, femeile concep copii după exemplul prietenelor care au născut deja. De asemenea, savanții au mai observat că ”virusul” se răspândește printre femeile de aceeași vârstă, care au studiat împreună. În mod special, această tendință este valabilă pe parcursul a doi ani de zile, după care, probabilitatea conceperii scade.

Aceste rezultate reprezintă o dovadă incontestabilă despre cât de mult ne influențează viața anturajul social. Femeile care-și urmăresc prietena cu copil, începe să se gândească la proprii ei copii.

Savanții consideră, pe bună dreptate, că asemenea tendințe pot fi observate în viața noastră nu doar în domeniul maternității. La fel, prietenii ne influențează decizia de a face sport, de a renunța sau căpăta obiceiuri proaste. Acest lucru se observă în mod special în comunitățile de femei, unde prietenele tind să nu rămână în urmă una de alta.