mamaplus

Peste 10.000 de arbori vor fi plantați în Chișinău

-
//
29.03.2019

Mâine, pe 30 martie, vor fi plantați peste 10.000 de arbori, în cadrul unei acțiuni care face parte din Campania de salubrizare de primăvară.

mamaplus

Autoritățile municipale fac apel la cetățeni să se implice activ în acțiunile de înverzire, pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat, transmite IPN.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare va veni la plantare cu peste trei mii de copaci. Potrivit șefului DGLCA, Ion Burdiumov, aceștia vor fi plantați în sectorul Ciocana pe platoul de la intersecția străzilor N. Milescu Spătarul și Prof. Ion Dumeniuc. La dispoziția participanților va fi pus material săditor, hârlețe, găleți și apă. Acțiunea de înverzire este planificată să înceapă la ora 10.00.

Autorităților li s-au alăturat mai multe organizații non-guvernamentale de mediu, care de asemenea, vor veni cu puieți pentru plantare. Copaci vor fi plantați și pe platoul din strada Uzinelor, 205 – în preajma Centrului municipal de sterilizare a animalelor. Totodată, vor fi organizate acțiuni de plantare în curțile instituțiilor de învățământ.

Acțiunea „Plantăm fapte bune în Chișinău” este al doilea eveniment, din cele patru preconizate, cu participarea comunității, în cadrul „Curățeniei generale de primăvară”, care se desfășoară în perioada 4 martie-26 aprilie. Pentru data de 13 aprilie este preconizată „Curățenia generală a parcurilor”, iar pe 20 aprilie va fi organizată „curățenie generală” în curțile blocurilor locative.