O mamă imploră adulții să nu-i mai sărute pe nou-născuți

O mamă imploră adulții să nu-i mai sărute pe nou-născuți

-
//
28.09.2015

Nu există părinte care să nu vrea să-și sărute copilul. Experiența unei mămici din SUA, însă, ne impune să ne gândim bine înainte să facem acest gest. Britanica pe nume ‎Claire Henderson îndeamnă părinții și chiar rudele nou-născuților să o lase mai moale cu săruturile pe pielea sensibilă a micuților. A trecut ea însăși printr-o experiență pe care nu i-o recomandă niciunui părinte.

O mamă imploră adulții să nu-i mai sărute pe nou-născuți

Originară din Doncaster, Marea Britanie, Claire Henderson este mămica unei nou-născute de 3 luni, pe nume Brooke. Era cât pe ce să-și piardă fetița după ce i s-a transmis, prin sărut, o infecție serioasă, cunoscută și cu numele de virusul herpes simplex (HSV), care a fost însoțit de consecințe destul de serioase.

Claire a publicat un mesaj, pe contul său de Facebook, acolo unde a explicat ce i s-a întâmplat fetiței ei:

„Vă rog să împărtășiți asta cu fiecare mămică și femeie însărcinată, pe care o cunoașteți. Bubițele de la buză pot fi letale pentru viața micuților. În cazul în care un copil contactează herpes simplex (HSV), infecția poate cauza leziuni ale ficatului, ale creierului și poate duce la deces. Știu că sună ca o sperietoare, însă dacă n-aș fi aflat acest lucru, copilul meu ar fi fost grav bolnav. Am observat semnele precoce, după care am internat-o pe 3 zile în spital, unde i s-au administrat picurători. Am fost o norocoasă, pentru că a mers.

Morala: NU lăsați pe nimeni să vă sărute nou-născuții. 85% din populație transmite virusul. Chiar dacă nu suferă de răceală, nu permiteți niciunui adult să vă sărute copiii. Toți cei cu care am vorbit, nu au știut despre acest lucru mai devreme. Împărtășesc povestea lui Brooke pentru a vă sensibiliza”, a scris Claire, în descrierea unor fotografii cu adevărat înfricoșătoare, cu fetița ei.

O mamă imploră adulții să nu-i mai sărute pe nou-născuți

Brooke, fetița de 3 luni a acesteia, a trebuit să fie spitalizată după ce s-a infectat cu Herpes. Infecția a ajuns la copil prin sărutul de la un adult din familie. Din fericire, tratamentul a fost cu succes, însă organismul bebelușului a suportat complicații serioase, iar acum se recuperează cu greu.

Sursa: EA.md