Mai mulți bani pentru mesele gratuite ale elevilor

Mai mulți bani pentru mesele gratuite ale elevilor

-
//
04.09.2017

Primăria Capitalei va aloca în noul an de studii mai mulți bani pentru mesele gratuite oferite elevilor din școlile Chișinăului. Ordinul care prevede majorări pentru pachetul alimentar a fost semnat de Direcția Educație a Primăriei. 

Mai mulți bani pentru mesele gratuite ale elevilor

Beneficiarii vor fi copiii din grupele pregătitoare, clasele primare și elevii din școlile auxiliare, de tip internat și cei din liceele sportive. De hrană gratuită vor avea parte și elevii claselor gimnaziale care provin din familii sărace, care au fost bolnavi de tuberculoză sau care au un program prelungit.

Potrivit ordinului autorităților municipale, pentru copiii din grupele pregătitoare costul unei mese va fi de 21 de lei pentru fiecare elev, cu trei lei şi 50 de bani mai mult decât în anul precedent de studii.

Prețul unei mese calde pentru elevii claselor primare şi gimnaziale a fost majorat cu 50 de bani și a ajuns la 10 lei şi 50 de bani. Pentru elevii grupelor cu program prelungit şi cei care au suferit de tuberculoză, autoritățile municipale au alocat câte 19 lei şi 30 de bani, cu aproape un leu mai mult decât în 2016.

O masă pentru elevii liceelor sportive, care studiază în clasele IX-XII, va costa 35 de lei şi 80 de bani, iar pentru cei cazați în cămin autoritățile vor aloca aproape 58 de lei.

De mese gratuite vor beneficia şi copiii, care studiază în şcoli auxiliare sau în cele de tip internat. Suma alocată pentru o masă zilnică este de 47 de lei.

Sursa: e-medicina.md