mamaplus

În grădinițele din capitală copiii vor mânca mai des carne de vită, de curcan și de pui

-
//
01.12.2021

Primăria municipiului Chișinău informează că începând cu 1 decembrie 2021, în toate instituțiile de educație timpurie din capitală, va fi implementat „meniul - model” unic pentru perioada iarnă-primăvară.

Meniul-model a fost elaborat de grupul de lucru format din managerii IET, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică din în cadrul Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), în baza recomandărilor specialiștilor nutriționiști ai Agenției Naționale de Sănătate Publică și Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

Reamintim că meniul - model a fost elaborat în strictă conformitate  cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătății prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016 și MS nr. 910 din 02.10.2020.

De asemenea, în scopul asigurării unui proces de alimentație calitativ în toate instituțiile de învățământ din capitală, DGETS a elaborat Chestionarul cu privire la organizarea alimentației copiilor din grădinițe, prin intermediul căruia părinții au fost îndemnați să se expună pe marginea meniului - model.

În context, Primăria Chișinău aduce mulțumiri reprezentanților societății civile pentru implicarea activă în vederea stabilirii unui meniu alimentar sănătos și corect destinat copiilor din cadrul instituțiilor de învățământ general din capitală.

În meniu au fost incluse mere, pere, struguri, portocale și banane. În ceea ce privește bucatele din carne, copiii vor consuma pârjoale din carne de vită, gulaș din carne de curcan, perișoare din carne de pui, pilaf cu carne de curcan. Pe mesele copiilor se vor regăsi zilnic terciurile.