mamaplus

Grădiniţe la serviciu! Angajaţii vor putea beneficia de spaţii sigure pentru copiii lor şi îngrijiri necesare, chiar la locul de muncă

-
//
02.08.2023

Guvernul a aprobat regulamentul de acordare a serviciilor de îngrijire alternativă a copiilor. Astfel, angajaţii vor putea beneficia de spaţii sigure pentru copiii lor şi îngrijiri necesare, chiar la locul de muncă.

mamaplus

Serviciile de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la 3 ani vor organizate de angajator la locul de muncă. Companiile şi instituțiile vor suporta  cheltuielile aferente, scrie realitatea.md.

În cadrul instituțiilor, se vor crea încăperi special amenajate pentru îngrijirea copiilor. De asemenea, vor trebui angajați îngrijitori care vor supraveghea micuții.

Angajatorul, care intenționează să presteze servicii de îngrijire a copiilor, se va înregistra în calitate de prestator în sistemul informațional, dezvoltat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ia spațiile unde urmează să fie plasați copiii vor fi verificare din punct de vedere sanitar şi al securității.