mamaplus

Cum se simte refugiata însărcinată care s-a intoxicat cu gaz la Edineț

-
//
10.03.2022

O refugiată din Ucraina, însărcinată în luna a șaptea, a fost transportată de urgență la spitalul din Edineț, alături de alte două persoane, toate intoxicate cu gaze naturale. Cauza incidentului, produs în localitatea Cuconeștii Noi, ar fi o scurgere de la aragazul conectat la o butelie de tip propan-butan.

„Persoana refugiată din Ucraina, însărcinată în 28 de săptămâni, la moment se află încă la noi în secția de ginecologie și supraveghere medicală. La moment, starea este stabilă. A fost investigată, dar rămâne de investigat ultrasonografic și ulterior vom decide dacă pleacă acasă.”, a relatat Anatolie Jitari, vicedirector medical al Spitalului raional Edineț.

Celelalte persoane au primit ajutor medical în secția UPU și au refuzat internarea. În stare stabilă s-au externat ieri. Persoana refugiată este concubină cu persoana din Cuconești”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să utilizeze cu prudență instalațiile alimentate cu gaze naturale. Mai mult, să nu folosească butelii de gaz în propriile case, dar să le poziționeze la distanță, într-o cutie metalică.

Potrivit IGSU, de la începutul acestui an, zece persoane s-au intoxicat cu gaze naturale.